Baksjøløpet i Eidskog på grensen til Kongsvinger er et tradisjonsrikt arrangement med fokus på alle type deltakere uansett om du går eller løper. Her er alle typer deltakere like velkomne om det er med hund, spedbarn i barnevogn, junior på sykkel - eller svigermor som følgesvenn! Deltakerne som tar turen uten tid er hvert år i stort flertall, og de kan til og med bestemme seg underveis for å velge kort løype på 6,5 km eller lang løype på 11,3 km. 

Tidligere gikk distriktets store vårslepp av mosjonister siste søndagen før påske, men fra i år er årets mest folksomme dag på Åbogen fastsatt til siste søndagen i april. I år arrangeres løpet for 42. gang, og arrangørene har flere gode grunner til å tro på topping av fjorårets deltakerantallet på 774.

Det er over 25 år siden det har vært så mange på start i Åbogen som i fjorårets løp. (Foto: Olav Engen)

Rekrutteringstiltak 

Barne-, ungdoms og familiedirektoratet har i år støttet Baksjøløpet med midler som løpskomitéen i Åbogen IL ønsker å bruke på barn og unge. For at flest mulig kan få delta så blir det derfor gratis for alle under 16 år i år. Det er full premiering i Baksjøløpet med graderte premier i henhold til antall deltakelser. I tillegg er det også mange gavepremier å vinne for alle som melder seg på på forhånd. 

Lagkonkurranse

For 9. gang inviteres det til å delta i "Hvem stiller med flest deltakere?" der laget med flest deltakere vil få en vandrepokal. Det kan være en arbeidsplass, forening, vennegjeng, syklubb eller en utvidet familie eller lignende som all kan delta i bonuskonkurransen. Deltakere må være registrert innen påmeldingsfristen, og det er fritt om man løper eller går den lange eller korte runden.

Kupert løype 

For de aktive på 11,3 km starter Baksjøløpet med en lang motbakke på 1,5 km på asfalt før løypa går over på småkupert grusvei rundt Baksjøen. De siste 2 km går det unna igjen på asfalten samme vei som man kom opp, men med en liten stigning igjen på oppløpet opp til bygdehuset hvor arrangørene kan garantere god stemning.

I fjorårets løp med hele 774 deltakere, det største deltakerantall siden 1997, var Marthe Hemma Aasum (45:06) og Eivind Duelien Vaaje (37:49) raskest av de 145 aktive. Løyperekordene som gir en ekstra tusenlapp er for øvrig på knallgode 37:53 og 34:12 og tilhører Grete Kirkeberg og Terje Næss og har ikke vært truet siden de ble satt på 90-tallet da løypa også var 250 meter kortere.

Samleside for Baksjøløpet på kondis.no med reportasjer, bilder og alle resultater fra alle de siste 20 utgavene

Arrangørens nettsider

Baksjøløpet på Facebook

Baksjøløpet på Instagram