Torstein Tengsareid åpnet hardt i dagens terrengløp rundet Bersevatnet. Han fikk tidlig en luke til resten av konkurrentene og selv om det gikk litt tyngre på slutten vant han klart ned til Jakob Ingebrigtsen. Svein O Risa som har flest seire i historien på dette løpet tok en klar 3. plass.

I kvinneklassen tok Kari-Anne Veen en klar seier foran Borghild Gjedrem og Aud Vaule begge fra arrangørklubben Bjerkreim IL.

Det var en flott ramme rundt løpet i dag. Forholdene var nærmest perfekte og med sommerlige temperaturer fikk løperne en fin reise rundt den 5.5 km lange kuperte løypen. 103 løpere fullførte hovedløpet og i tillegg kommer det en del som gikk rundt vannet i Bersetrimmen.

Løyperekorder Bersevatnet rundt:      Trond Idland(2004) 17.14                 Jofrid Risa(2003) 20:53

RESULTATER:   På tid      Klassevis

Alle foto: Kjetil Torgersen.

Torstein Tengsareid kjøret hardt i første bakken.

Roger Nevland (79), Svein O Risa og Per Svela (64) i den første harde bakken.

Bengt Jarle Sundvor leder ann en stor gruppe.

Børge Vassbø og Kari-Anne Veen.

Torstein Tengsareid nærmer seg mål.

Jakob Ingebrigtsen slutter ikke å imponere. Han kommer inn til en klar 2. plass etter sitt fantomløp i Siddisløpet dagen før.

Jon Arne Hoås foran Bjøro Nevland. I mål var rekkefølgen byttet om.

Reidar Helland (90) foran Christopher Rettedal.

Borghild Gjedrem fra Bjerkreim IL.

Ingrid Rekeland fra Bjerkreim IL.

Eline Wiig fra Gjesdal IL gjør et bra løp og kommer inn på sterke 25.52 og er fjerde beste jente totalt.