Karoline Bjerkel Grøvdal er den av de 23 norske mellom- og langdistanseløperne som skal først i aksjon i en finale under årets EM. 10 000 meteren går klokka 19.00 i kveld (onsdag), og siden Karoline ligger på andreplass på den europeiske årsstatistikken på distansen, må hun finne seg i å være en av medaljekandidatene. 

Da vi traff henne på flyplassen etter reisa fra Oslo i går kveld, spurte vi henne om hun hadde laga seg noen målsetning for løpet. 

- Nei, jeg har ikke noe mål om en så eller så god plassering. Jeg skal bare ut og løpe. Siden jeg ikke vet hvor gode de andre løperne er, har det ikke så mye for seg å tenke på hvilken plass en kan havne på, var svaret fra Karoline. 

Den store gullfavoritten er tyrkiske Yasemin Can. 20-åringen er egentlig fra Kenya, men ble startklar for Tyrkia i mars og har europeisk årsbeste på både 5000 og 10 000 m. Andre medaljekandidater er portugisiske Sara Moreira, spanske Thrias Gebre og britiske Jess Andrews. Så blir det også spennende å følge de to andre nordiske utøverne, svenske Sarah Lahti og finske Johanna Peiponen. 

800 m for kvinner går klokka 18.25 med hele tre norske løpere på startstreken. Det er fem heat, og de fire beste fra hvert heat pluss de fire beste tidene går videre til semifinalen. Det bør slik sett være gode muligheter til å få minst ei - og forhåpentligvis alle tre - videre til finalen. 

Verre blir det for de to hinderkarene. 3000 m hinder går kl. 17.55, og der er det to heat der de fem beste fra hvert heat pluss de fem beste tidene går til finalen. Tom Erling Kårbø løper i det første og Bjørnar Ustad Kristensen i det andre heatet. 

- Jeg skulle gjerne sett at Tom Erling hadde fått løpe i det andre heatet da det øker muligheten til å komme med på tid, forteller Kårbøs trener, Nils Hetleflåt, til Kondis. 

- Men Tom Erling er i bra slag og hadde ei god siste kvalitetsøkt før vi reiste, så muligheten til avansement er til stede, mener treneren. 

800mk_Mjaaland_Elvemo_Hynne_AZ3T6337.jpg
Trine Mjåland, Yngvild Elvemo og Hedda Hynne løper i hvert sitt 800 m-heat i kveld. Hvem av dem tar seg videre til semifinale? (Foto: Kjell Vigestad)


Bjørnar Ustad Kristensen tok seg til finalen da det var EM i Helsinki i 2012. Vil han klare å gjenta bragden i kveld? (Foto: Bjørn Johannessen)