Kollbanen like ved Sognsvann t-bane-stasjon er stedet hvor det skal både læres nattorientering og utkjempes spennende dueller lørdag kveld, men løypelegger Johan Lunde er litt overrasket over interessen for å være med i ungdomsklassene på Natt-O-toget – hittil.

– Mandag kveld var det bare ni påmeldte tilsammen i de fire klassene og faktisk ikke en eneste ungdom fra store lag i Oslo-området, som både bruker og vil gjøre det bra på Tiomila. Litt rart, for nå er det muligheter for en spennende natt-opplevelse og erfaring som er nyttig ikke minst med tanke på framtidige Tiomila-konkurranser, sier Lunde og håper mange bare er litt sent ute. Ordinær frist er heller ikke før midnatt tirsdag.

– Kortreist er det også for alle klubber i hovedstadsområdet, og vil noen av de unge samarbeide, kan de selvfølgelig det. Voksne kan også være med som følgere, men de må i tilfelle holde seg på bakerste vogn, ler Lunde.

Premier til alle
Kollingen lokker med god premiering til samtlige, det er såvisst ikke snakk om noen tredel eller bare til vinnerne etter dysten i Kollmarka. Vinnerne får hver et gavekort på 1000 kroner hos en sportsforretning. Samlet er det premier for titusener av kroner i Natt-O-toget og Trollnatta som går parallelt.

Alle deltakerne i D13–14, H13–14, D15– 16 og H15–16 starter samtidig klokka 17.30. Alle har de samme postene. På slutten av løypa passeres arenaen på Kollbanen, rett ved Sognsvann t-bane-stasjon.

– Det blir veldig moro, lover Lunde.

Har en drøm
Arrangøren har håp til at det er over 100 påmeldte på Natt-O-toget før påmeldingsfristen går ut, men det er mulig å melde seg på helt fram til start.

Er det mange på start, blir det bare enda mer folksomt i skogsområdet inntil bebyggelsen på Kringsjå i Oslo nord og enda mer moro.

Flere unge
Trollnatta arrangeres samtidig med Natt-O-toget. I Trollnatta er det tre løyper med valgfri start fra 16.30 til 17.30. Interessen i aldersgruppa opp til 12 år er lovende så langt. Også i disse klassene er det påmelding fram til start.

IL Koll vil lokke både foreldre med unger i nærmiljøet til å prøve nattorientering og bli kjent med orientering og også ha med barn og unge fra hele hovedstads-området.

I nærområdet er det blant annet hengt opp et par store bannere for å bekjentgjøre begivenheten.

Premier for titusener
I den korteste løypa, Troll-kort som er 600 meter, er det bål og saft ute i skogen. Alle deltakere får enten ei t-skjorte eller en Bendit-ryggsekk. 250 av de som er med, får gavekort hos Egon. Det er også mange flotte uttrekkspremier fra Swix, Milsluker'n, Pierre Robert, Ark og Apotek1. 

Det er merket til Kollbanen fra Sognsvann T-bane-stasjon, kun ca 400 meters gange. Det er mulig å melde seg på helt fram til start, men arrangørene er glad jo flere som melder seg på tidlig, da det vil lette gjennomføringen. Påmelding kan skje via løpets hjemmeside www.trollnatta.no.

Trollnatta arrangeres for sjette gang. Deltakelsen har steget jevnt fra år til år. I fjor deltok tilsammen 208 med en fin fordeling av deltakere fra nærmiljøet og tilreisende.

Tekst: Erik Borg