Foto: Stian Slotterøy Johnsen             Idyll i Moss


Foto: Stian Slotterøy Johnsen    Siri Størmer raskeste av kvinnene vinner på 39:12


Foto: Stian Slotterøy Johnsen                      Henning Pedersen godt fornøyd vinner av herreklassen med 36:26


Siri Slotterøy Treningscamp Johnsen var en av deltakerne i Christian Fredrik Løpet i Moss, vi har fått tillatelse til å klippe fra bloggen til Treningscamp. Her er noe av det hun opplevde:

Løypa
Det var en fin løype, faktisk. Knallhard, med bakker og svinger - men også mye fin natur og fine partier. Det var til tider svært folksomt - men ikke i løypa som jeg er vant med, nei - det var publikummere langs store deler av løypa. Jeg tror dette er løpet i Norge med flest entusiastiske og positive publikummere. Hurra for det, og det kunne jo en stakkar også trenge! Mossingene kan også dette med løypevakter. Gudbedre, så mye folk de har til å stå vakter! Det var 1-2 stk i hvert eneste lille veikryss, og det var svært mange slike små kryss. Ikke en bil å se, men løypevakta var på plass og passet på. De tar sikkerheten på alvor i Moss!

Drikkestasjonene
Og, Mossingene skal få mer heder og ære fra meg. Ikke bare hadde de Norges beste løpspublikum og løypevakter, de hadde også 2 drikkestasjoner og flere musikkstasjoner vi passerte. På drikkestasjonene fant jeg riktignok kun glass fylt til randen med energidrikk og ikke noe vann. Fulle glass betyr mye spilt energi, jeg så for meg at de sauene som skulle beite der etter oss ville bli skikkelig energiske! Dessuten syns jeg energidrikk duger dårlig til å kjøle ned hue med. Jeg lengtet etter vann. For, det var faktisk veldig varmt i dag - været har mildt sagt vært skiftende i sommer, og i dag var det altså plutselig sommer igjen. Faktisk kjente jeg snev av heteslag og dehydrering, jeg ble slapp og kald - og litt utavmegsjæl. Det skyldes nok også at jeg åpnet for hardt og gikk på en liten kræsj bom bang. Jeg gledet meg i alle fall veldig til å komme i mål og finne de ekstra klærne mine og drikkeflaska med vann.

Løypa ble målt til 9.76 - det tror jeg ikke noe på... den føltes heller for lang enn for kort!

Den siste kilometeren var litt lettere, endelig fikk vi en slags belønning for alle de tunge bakkene tidligere i løypa; nå gikk det slakt nedover mot sentrum. Motet steg også, "5 minutter til nå Siri - kom igjen". "Du greier dette". Jeg greide det, kom ned en sentrumsgate og svingte hardt mot venstre ved Høyres valgbod. Ikke svarte om noen ville fått meg mot Høyre - jeg skulle til mål! Og, til mål kom jeg - helt uten noen som helst sluttspurt. Det fantes ikke fnugg av fres igjen i beina, det var mer snakk om å komme seg inn - helst i en slags loddrett posisjon.  

Du kan lese hele blogginnlegget her.


10 beste kvinner:

1	Størmer,Siri	NOTEAM	                39:12 
2	Holme,Cathrine  NOTEAM      	        42:03 
3	Kalsrud,Anne Kristin	NOTEAM          42:51 
4	Ekelberg,Janicke        SkiLøperne      44:04 
5       Been,Anne Signe	        Mossck	        45:47
6	Hafskjold,Lene Hanche	moss skiklubb	46:06 
7	Skaatan,Hilde Elisabeth	Team Skaatan	46:29
8	Nyheim,Marte Moss og Omegn Frie Håndar	48:11 
9	Messelt,Berit	              NOTEAM	49:22 
10	Brastad,Ingrid	         Bøler IF 	49:23

10 beste menn:

1	Pedersen,Henning	EUS - Moss skiklubb 36:26 
2	Bolin,Frode Alne	NOTEAM	            38:42 
3	Urdal,Håkon	        NOTEAM	            39:04 
4	Christensen,Bjørn	Liverpool	    39:07 
5	Kildahl,Bjørn Tore	moss skiklubb	    39:29
6	Kongsfjell,Terje	NOAH	            39:34 
7	Røhr,Ole-Hermann	Ryggejoggen	    39:41 
8	Gåsbakk,Svein	Moss CK /Langset	    39:43 
9	Strømme,Harald	Sprint-Jeløy	            39:44
10	Stræth,Sverre	moss skiklubb	            39:55


Moss Avis har en stor bildereportasje og video fra byløpet.

 Alle resultater klassevis