Didrik Hermansen var en av favorittene i den lengste 116 kilometer lange løypa (5553 høydemeter)  i spanske Penyagolosa Trails. Etter 30 kilometer var han alene i tet, og så langt ut i løpet som 70,9 kilometer (Culla) ledet han med 9 minutter på nestemann, og var da 11 minutter foran amerikanske Timothy Olson, som vant løpet på overlegent vis etter 12 timer og 23 minutter.
 

PenyagolosaTrails sitt bilde.
Timothy Olson vant med 22 minutters margin til spanske Yeray Duran Lopez på 2. plass.
(Foto: Arrangøren)
 

Video fra starten (Foto: Ida Jordhøy)

Løpets hjemmeside

Resultater

Dessverre måtte Didrik bryte løpet. Ved Vistabella etter 89,4 km var han tatt igjen av Timothy Olson og lå på 2. plass 4 minutter bak amerikaneren. Ved neste sjekkpunkt, etter 98,4 kilometer i Xodos, måtte han gi seg.
- Jeg måtte bryte etter 99 km. Fikk store problemer, ingen farlige, men ikke forsvarlig å fortsette. Takk til alle som fulgte med så lenge det varte, skrev Didrik på Facebook.

Kone og supporter Ida Jordhøy supplerte med: 
- Didrik har det fint nå, men det var rett og slett ikke forsvarlig for han å fortsette! Han var veldig svimmel, kvalm, kastet opp og fikk ikke i seg næring😔 Sånn er livet! Helsa er viktigere enn lidenskapen! Uansett utrolig gøy og vi sitter begge igjen med minner for livet.

VM 2018
Penyagolosa Trails litt nord for Valencia er også stedet der neste års VM i terrengultra skal arrangeres. Da blir distansen 80 kilometer og forhåpentligvis kommer Hermansen tilbake for å kjempe om seieren da.

Sondre Amhal nummer 101 på 63 km
Sondre Amdahl løp det 63 kilometer lange "MIM" (3045 høydemeter) der han ble nummer 101 totalt med tiden 7:15:12. Spanske Miguel Caballero Ortega vant på 5:22:08.

Didrik Hermansen sitt bilde.Sondre Amdahl og Didrik Hermansen dagen før dagen (Bilde fra Sondres facebookside).

3. plass til spansk-norske Ainhoa
Ainhoa Oatolaza Martin som bor i Norge og løp for Elnesvågen Friidrett, kom på en flott 3. plass på MIM med tiden 6:37:05. Ainhoa vant blant annet KrsUltra i 2016, og nå ser vi hvorfor hun ikke var der og forsvarte seieren, siden disse løpene går på samme dag.

Ainhoa var naturligvis godt fornøyd med 3. plassen og med at hun nå leder den spanske Ultra Cupen, skriver hun på Facebook ledsaget av bildet nedenfor:
 

Ainhoa Ostolaza sitt bilde.