I herreklassen ble det svensk seier ved Mustafa Mohammed, mens Larvik Turns nye stjerneskudd Tomas Bereket tok andreplassen. For damer vant Hilde Aasheim fra Osterøy en klar seier foran bergensveteranen Pernille Thomassen.

1101 løp den lengste distansen på 11,6 km. Totalt deltok 1770 på de fire tilbudene: Kraftprovet, Slussprovet, Miniprovet (11-16 år) og Knatteprovet (1-10 år).

Løpet arrangeres som en del av Fallens dager, en gigantisk festival med et bredt program og mye folkeliv og den aller største attraksjonen: Når fossefallet igjen åpnes for noen minutter og vi kan beundre de enorme kreftene som ellers i året er temmet og går gjennom kraftrør.

Det er ca. 25 mil til Trollhättan fra Oslo. Uten å kjøre fortere enn fartsgrensene  tok det 2 timer og 45 minutter med bil fra Oslo sentrum. Løpet går alltid på en fredag. Barneløpet starter først: kl. 13. Selve Kraftprovet starter kl. 16.05.

6 Sandra Hansson Uddevalla IS 24:25

Tomas Bereket tok ledelsen ut fra start frekt og freidig foran storfavoritt Mustafa Muhamed. I mål var rekkefølgen motsatt.

Bjarte Vik er kommet godt opp i veteranalder (42 år), men klarte likevel en 6. plass
En  god dag for Osterøy.

Den lengste distansen i Kraftprovet på 11,6 km er den mest populære med 1101 løpere i mål.

Svein Inge Buhaug har også gått over i veteranenes rekker og er vordende far. Det ble likevel en 10. plass, men han brukte for første gang over 40 minutter.

Forbi Elfkungen. Nå gjenstår bare det letteste partiet.

Fast gjest: Lennart "Pink Panther" Hansson er alltid på plass med sine originale løpsantrekk.

Gamle og nye kanaler. Her passeres en kanal som forlengst er ute av bruk.

Selv om Larvik Turns Tomas Bereket yppet seg en stund, så hadde "Musse" full
kontroll og vant på en bra tid.

Det er alltid tette publikumsrader på begge sider på hele oppløpet og masse publikum underveis. Og i år var det flere enn noensinne.

Nok en norsk veteran, Pernille Thomassen, BFG Fana løp fort. Hun ble nr. 2 totalt.

I never, never, never give up. Industrieventyret SAAB i Trollhättan vakler, men de ansatte har troen.

Slussprovet 6 km

Jan Billy Ås fra Ski tok andreplassen i Slussprovet. Han er med på det meste fra
korte distanser til ultra.

Oddbjørn Homstvedt er alltid på plass i Kraftprovet. Denne gangen blir det 5. plass i Slussprovet.

Fint mellom kanaler og sluser for Åse Klinkenberg, som røper at en arving er underveis. Derfor bare Slussprovets 6 km i år.

Anton Saba bor på Konsberg og er Kondis-medlem, men er fortsatt mest svensk og løper for sin svenske klubb og tar 4. plassen i Slussprovet.

Sandra Hansson bor også i Norge og er mest kjent som tidligere vinner av Vasaloppet. Men hun kan også springe fort og ble beste jente i Slussprovet. Hun er nesten på hjemmebane i Trollhättan hvor hun har aldersrekord i Miniprovet for jenter 12 år. Hun løp i 1992 Miniprovets 2,6 km på 9.11.

Far og sønn i Slussprovet. Vi gjetter i allfall det.

Harald Fladseth fra Aure klatrer opp langs slusene. Det ble en 12. plass i Slussprovet.

Gisle Sellevold fra Etne i siste sving.Han ble nr. 31 av 107 deltakere i Slussprovet.

Knatteprovet

Dette er skikkelig gøy!

Raskeste i Knatteprovet. Her går det unna!

Liten gutt med klær til å vokse i!

Jenter på sprang.

Smil og idrettsglede.

Full fart helt til mål.

Miniprovet - 2.6 km

Miniprovet: Linn Söderholm fra Sävedalen best i jenter 16 år.

Vinneren av Miniprovet gutter 16 år: Gustaf Stensjö, Sävedalen.Suveren vinner i suveren stil. Han løp de 2,6 km på 7.32 og forbedret aldersrekorden med 13 sekunder.

Miniprovet: Fredrik Orrsveden ble nr. 2 i gutter 16 år.

William Ryden - beste 12-åring.

Flyr!

Norgesvennen Harry Lindell og den norske vinneren

Løpsleder for Kraftprovet gjennom mange år, Harry Lindell, er mannen som har fått så mange norske toppløpere til å komme til Kraftprovet. Han kunne glede seg over norsk seier også i år ved Hilde Aasheim fra Osterøy. Harry har blitt rammet av slag, men var likevel hjertelig til stede under løpet.