Polen er en virkelig god mellomdistansenasjon, og i dette europamesterskapet stakk de av gårde med gullet på 1500 m for kvinner og både gull og sølv på 800 meteren for menn. Duoen Adam Kszczot og Marcin Lewandowski har begge tatt gull i EM før, så slik sett var det ingen overraskelse at de skulle stå øverst på pallen nå også. At Kszczot skulle vinne så lett, var ikke forventa, men da Pierre-Ambroise Bosse ikke helt hadde dagen og Amel Tuka ikke har funnet igjen fjorårsformen, ble det enklere for polakkene. 

Som han gjorde i både forsøk og semifinale, så tok heimefavoritten Thijmen Kupers teten og dro hardt fra start. Taktikken hadde brakt han til finalen, men i møte med antatt sterkere motstandere holdt det ikke da det virkelig ble alvor. Fem løpere takka for drahjelpa og for forbi. Fortest kom mannen med fem konsonanter på rad i navnet. 

- Sjøl om jeg var fokusert, så hørte jeg tilskuerne. De var så høylydte - jeg har aldri opplevd noe slikt før. Jeg holdt meg bak til de siste 50 meterne. Da gav jeg på skikkelig. Jeg forsvarte tittelen - dette var min dag, var Adam Kszczots kommentar etter løpet. 

Også landsmannen på andreplass var godt fornøyd: 

- Selvsagt er jeg fornøyd. Denne EM-finalen var fantastisk med fire karer som ønsker å ta medalje i OL seinere i sommer. Det var et virkelig sterkt felt. Jeg er ikke i toppform ennå - det gjenstår. I Rio vil det bli de samme karene som konkurrerer. Jeg klarte det i dag, så hvorfor ikke i OL? 


0-800-etter-400m_50D7844.jpg
Thijmen Kupers gjorde som han har for vane - å dra hardt fra start. Men løperne bak var litt for sterke denne gangen. (Foto: Bjørn Johannessen) 

0-800-bosse-kszczot_50D7854.jpg
Både Adam Kszczot og Pierre-Ambroise Bosse tilhørte favorittene på forhånd. Den fotballinteresserte franskmannen klarte imidlertid ikke å leve opp til forventningene - i likhet med hans landsmenn på Stade de France seinere på kvelden. (Foto: Bjørn Johannessen) 

0-800-maalgang_50D7868.jpgAdam Kszczot er liten av vekst, men en av verdens største 800 m-løpere. (Foto: Bjørn Johannessen)