Akkurat som i det første løpet i årets karusell, var det vått og tåkete.  I dag var det litt varmere, men mye våtere ute i terrenget.  Det var mange som hadde litt problemer på det sleipe underlaget.  Spesielt ved Åveita var det bløtt og sleipt. Det samme var i bakken ned mot mål, der mange løp veien i steden for den sleipe stien selv om det var noen meter lenger. Tidene var jevnt over halvminuttet dårligere enn i fjor.

Alt i alt var det 67 deltakere som fullførte årets karusell, det er en pen økning i forhold til i fjor da tilsvarende tall var 53. Sammenlagtliste blir lagt ut i løpet av et par dager så følg med.

TeleBil sto for et prikkfritt arrangement tross litt vanskelige forhold.

Gishe Abdi Wako tok teten ut fra start og beholdt den hele veien og løp inn  til tiden 9:51,8. som er ca 10 sekunder bedre enn tidligere rekord for løpet. Geir Strandbakke kom inn som nummer to i mål, men løp feil inne ved Åveita og fikk derfor for god tid. Resultatlisten vil bli korrigert.  Erik Richenberg løp som tredje løper inn på 10:28,4.
Som i fjor var det Marte Nordlunde som var raskest med tiden 12.23,3 , mens søsteren Mari som vant sin klasse i UngdomsBirken var 13 sekunder bak.

Årets premieutdeling mandag 25. oktober.

Gishe Abdi Wako har vært en ivrig deltaker i den 29. utgaven av Sørdalskarusellen og har gjort det veldig bra. Løpstalentet stilte opp i Birkebeinerløpet og i sin første "halvmaraton" løp han inn til 3 plass totalt og for det ble han belønnet med en pengepremie på kr 2.500,-. I kveld var det tid for utdeling.  Trygve Bjark sto for utdelingen.  Gishe fullførte årets karusell og vant Elvaløpet.

Familien Stakston fra Søre Ål IL er nykommere i Sørdalskarusellen og har markert seg på resultatlisten. Her er f.v. Petter, Per Gunnar og Sigrid samlet etter målgang. Petter og Per Gunnar har fullført årets karusell, mens Sigrid som bare er 11 år, har fått startforbud av pappa på de lengste distansene og mangler et par løp. Petter og Sigrid satser mye på ski og mener at Sørdalskarusellen er veldig god sommertrening.  Petter var også med i fjor og fikk fin framgang på ski i vinter. Alle tre deltok i Birken, Petter i UngdomsBirken, pappa Per Gunnar i løpet og Sigrid i Barnas Birkebeinerløp. Per Gunnar hadde marginen på sin side og klarte merket med 7 sekunders margin, mens Petter løp inn til en fin 5. plass i klasse 13 år.
Vi ønsker velkommen igjen til neste år så skal vi følge med på skiresultatene til vinteren.

Eirik Richenberg ble nummer to totalt i Elvaløpet med tiden 10:28,4

Geir Strandbakke, Moelven IL var nummer to i mål, men hadde løpt feil, tok en snarvei inn på Åveitsvea. Tiden ble derfor korrigert og plassert sist i klassen.

Knut Hagemoen og Asbjørn Lie hadde en skikkelig duell om det som skulle vise seg å bli førsteplassen. Asbjørn dro det lengste strået i bakkene ned mot mål. Bildet viser at det var veldig vått i den gamle lysløypa.

Far og sønn Hattestad, med sønnen Petter i føringen med far Hans Ivar på slep. Det ble hver sin seier i M2 og M5 med Petter først i mål.

Marte Nordlunde ble igjen beste jente og som i fjor var hun best.

Søster Marte, Mari Nordlunde ble nest beste jenten. Ungjentene hevder seg godt.

Erling Bjørnson i søla i den gamle lysløypa. Erling ble nummer en i yngste gutteklasse.

Per Gunnar Stakston foran Marte Dehli

Ola Kjonerud

Ulf Hoberg har fullført samtlige 10 løp i årets karusell.

Arnt Steinar Olasveen og Anne Olaussen unngår den sleipe stien etter beste evne.

RESULTATER
Elvaløpet 23. september 2010, siste løp i Sørdalskursellen 2010, Arrangør: Tele BIL

Totalt: 55

Geir Strandbakke, Moelven IL løp feil og har fått korrigert tid. Hans opprinnelig tid var 10.05,8.