Bildet: Bergersen på toppen av pallen  (foto: Michael Stokholm Jensen)

På forhånd gikk det rykter om at Erik Bergersen fra Kristiansand Løpeklubb ville prøve å løpe på en tid rundt 7:20 i sin debut på 100 kilometer. Det er tiden han måtte oppnådd for å komme med i betraktning til VM 100 kilometer i Qatar i slutten av november. De første 6 milene lå han da også på jevnt skjema til 7.20 i sluttid, men derfra ble det 3-4 minutter mer pr runde uten at han på noen som helst måte gikk på en sprekk.

Med tiden 7:42:05 vant han altså med veldig solid margin. Gjennom alle tider er det bare 14 nordmenn som har løpt raskere enn 7:42. "Uheldigvis" er det mange knallsterke løpere på det norske ultralandslaget i øyeblikket med seks 7:00 - 7:20-løpere, så næløyet er trangt for å komme med til Qatar. Det blir spennende å se om den løpssterke 45-åringen gjør flere forsøk på distansen i sommer.

Resultater 100 km med rundetider hver 10 km

Løpets hjemmeside

Norsk Ultraløperstatistikk

Eik_Bergersen_underveis.jpg

Bergersen ved runding etter 30 eller 40 km  (foto: Michael Stokholm Jensen)
 
Fra løpets Facebookside:
Så blev Skechers Ultra 2014 afviklet. Det startede med regn, men blev hurtigere varmere end løberne ønskede sig. Heldigvis blev løbet afviklet uden større skader og efter de mange positive tilbagemeldinger at dømme, har løberne haft et godt løb, hvilket gerne skulle give endnu flere løbere i 2015 - så sæt allerede nu, kryds ved Pinse søndag 2015

Starten.jpg
Rett før start på 100 km. det var flere andre distanser og over 100 deltagere totalt 
(foto: Michael Stokholm Jensen)

 
Erik_målgang2.jpg
En fornøyd vinner går i mål  (foto: Michael Stokholm Jensen)