Flere av de beste motbakke-løperne stilte opp i Storsylen Opp som er et løp i Norges motbakkecup. Men Erling Hisdal vant motbakkeløpet på Sunnmøre i dag på tiden 55.30 foran nummer to som blei Daniel Stock, Team LeaserPlan Go på tiden 56.12. På tredjeplass kom Isak Bergset, IL Veten på tiden 57.59. Løyperekorden til Jon Tvedt er på 47.59 (2007).

Anita Håkenstad Evertsen, Øystre Slidre IL gjorde et aldri så lite comeback i dagens løp og vant kvinneklassen på tiden 1.04.08. Hun har selv løyperekorden på 55.52 (2005) På andreplass kom Elisabeth Hildenes, Eid IL på 1.07.04. Ingvild Øye, Hovdebygda IL tok tredjeplassen med tiden 1.12.33.

I år var det litt mer snø i løypen, og disse snøpartiene under topp-partiet var litt tunge å forsere, avhengig av fottøyet til løperen. Ellers var løypen ganske tørr og været var på arrangøren og løpernes side med lett sol, 13 grader i morgentimene i Ørsta og vindstille på fjellet.

Resultater klassevis

Se innslag på Sunnmørsposten

Se også bilder i Mørenytt

Erling_Hisdal
Vinneren, Erling Hisdal blir fotografert både av Kondis og av andre i et av snøpartiene i løypa

Daniel_Stock
Daniel Stock tar andreplassen

Daniel_Stock2
Da er Daniel Stock over det første snøpartiet

Tredje_beste_Isak_Bergset
Nummer tre blei Isak Bergset

Erling Hisdal nærmer seg toppen. Foto: Sunnmørsposten. Veronica Hjelseth.

Anita Håkenstad Evertsen. Foto: Sunnmørsposten. Veronica Hjelseth.

Magne_Solheim_and_Anders_Bringsvor
Magnar Solheim (79) vinner klasse M 55-59 år. Bak Magnar kommer Anders Bringsvor