Etter 6 vellykkede løp har Gampen tatt sommerferie. Løpskarusellen som tidligere var mest kjent som B&OI-Gampen, ble i år tatt over av Bedriftsidretten i Nordland. Visjonen til Bedriftsidretten er å gjøre Nordland sprekere. Per i dag består organisasjonen av ca. 130 medlemslag fordelt på 6000 medlemmer. Man behøver ikke være medlem av bedriftsidrettslag for å delta, stort sett alle som vil kan melde seg på. Det finnes en nedre aldersgrense på 15 år, men barn ned mot 12 år kan delta med tillatelse fra foreldre. Årsaken til aldersgrensen er at de kjører fellesstart på alle løp. Tidligere har Gampen bestått av 6 løp av varierende lengde, men i år har Bedriftsidretten valgt å supplere med 3 løp på høsten slik at karusellen totalt består av 9 individuelle løp. Løpene er varierte og går på både asfalt, grus og i terreng.

Nytt av året er at arrangøren har investert i nytt tidtakingssystem. Det er også blitt annonsert i større grad enn før. Med over 200 påmeldte er det ingen tvil om at deltakerantallet har økt sammenlignet med foregående år. I tillegg kommer de som kun melder seg på enkeltløp. Selv om arrangementet har et noe mer profesjonelt preg over seg, er Bedriftsidretten fortsatt klar på at alle skal kunne delta. ”Vi ønsker at tilbudet skal lokke både de spreke, men også ufarliggjøre dette med løp for de som ikke løper raskest.”

Etter 6 gjennomførte løp har arrangøren fått mye skryt. De har også fått konkrete tilbakemeldinger om løypevalg. ”Vi ser dette som en testsesong og har planer om å utvikle Gampen videre mot neste sesong.” (Lars Nystabakk, Nordland Bedriftsidrett) Nystabakk forteller videre at de har planer om å øke markedsføringen ytterligere. I tillegg skal løyper, antall løp og gjennomføring evalueres etter endt sesong. Det nye tidtakingssystemet gjør det lettere å ta i mot flere deltakere. Nystabakk påpeker imidlertid at de er helt avhengige av at frivillige ønsker å bidra.

De resterende løpene arrangeres 26. august (6,5 km), 2. september (4 km) 9. september (5 km). Fullstendig terminliste vises her.

 

Alle resultater finnes på Bedriftsidrettens hjemmeside: Nordland Bedriftsidrett

Gampen_Turisthytta_start.jpgGampen start Turisthytta     Foto: Silja Annikki Ruud

Gampen_Turisthytta_oversiktsbilde.jpgOversiktsbilde Turisthytta    Foto: Silja Annikki Ruud

Gampen_Turisthytta_bakfra.jpg
Gampen Turisthytta bakfra      Foto: Silja Annikki Ruud