I strålende sol ble årets NM og UM i terrengløp (kort løype) arrangert i Tønsberg i dag. Ikke overraskende var det Karoline Bjerkeli Grøvdal som stakk av med seieren i kvinner senior som løp 2 km i den relativt lettløpte løypa i Vestfold-byen. Grøvdal vant på 6.13. Christina Bus Holth ble nummer 2 på 6.44, mens veteran Solveig Pedersen tok bronse på 6.50.

Karoline Bjerkeli Grøvdal dro ifra resten av feltet for kvinner senior helt fra start, og hadde opparbeidet seg solid luke til konkurrentene allerede etter 400 meter.

Arrangementets hjemmeside

Tidligere skiløper Solveig Pedersen valgte å stille i seniorklassen framfor i sin veteranklasse 40-44 år, og kunne dermed juble over en bronsemedalje.

Rå avslutning av Ingebrigtsen

I mennenes seniorklasse var det en tettere kamp om medaljene gjennom den 3 km lange løypa. Men etter en solid avslutning vant Henrik Ingebrigtsen på 8.58 foran Morten Velde (9.02) og fjorårets norske mester Bjørnar Ustad Kristensen (9.04).

Henrik Ingebrigtsen leverte en sterk avslutning og kunne strekke armene i været som årets norske mester i terrengløp.

Åpningskanonen Ølstad

I juniorklassen for menn (18-19 år) dro Vegard Ølstad, FIK Ren-Eng til med en knallåpning fra start og allerede etter noen få hundre meter hadde han opparbeidet seg solid luke til resten av feltet. Et felt som inneholdt solide løpere som bland annet Thomas Solberg Eidre og Vegard Løberg Gjelsvik.

For Vegard Ølstad holdt det nesten helt inn i den 2 km lange løypa, men Thomas Solberg Eide leverte en sterk opphenting og avslutning og passerte Ølstad drøye hundre meter før mål. Dermed ble det gull på Eide, Ølstad fikk sølv, mens Gjelsvik kom på 3. plass.

Thomas Solberg Eide er i ferd med å hente inn åpningskanonen Vegard Ølstad.

Nytt gull til Løvnes

I juniorklassen for kvinner (18-19 år) var det Ingeborg Løvnes, SK Vidar som relativt greit kunne sikre seg seieren og NM-gullet i den 2 km lange løypa. Løvned ledet fra start til mål og vant på 6.45. Oppgjøret om sølvmedaljen ble derimot tettere. Sigrid Jervel Våg, Trondheim slo til slutt Helene Strømblad Hansen, BFG Fana med noen få tideler. Begge fikk 7.10.

Ingeborg Løvnes på vei mot gull i kvinnenes juniorklasse.

Ungdomsmesterskapet

Yngste gutteklasse (G15) ble vunnet av Magnus Hannevig Pettersen, IF Strula (125) foran Gustav Follerås, Lillehammer og Henrik Grønstad, Koll.

Klassen for jenter 16 år var det Frida Berge, Strandebarm (241) som vant foran Linn Eriksen, Tjalve (242) og Frida Thorsås, Urædd (243).

Ferdinand Kvan Edman, Sturla (169) vant klassen G17 foran Håkon Mushom, Lyngdal (164) og Sander Sekkingstad Terum, Aurland (156). Men ut fra start var det Filip Ingebrigtsen, Sandnes (166) som la seg i tet. Han endte til slutt på 4. plass.

Veteranklassene

Mange veteraner stilte til start i årets norske mesterskap i terrengløp. Siden veteranklassene i år ikke startet samtidig som seniorklassene, var det flere av de beste veteranene som valgte å stile til start i seniorklassen isteden.

Veteranklassen 60-64 år, som løp 3 km, ble vunnet av Svein Arne Sølvberg, Oppegård (midten) foran Per Laksfors, Strindheim (til venstre) og Olav Hagland, GTI Stavanger (til høyre).

Harald Nygård, AKS-77 vant klasse 55-59 år og var samtidig raskeste vateran over 50 år med vinnertid 11.05 i den 3 km lange løypa.

Alle foto: Bjørn Johannessen