Herrevinner_Tokyo_Marathon.jpgHåkon Brox, IK Tjalve, forbedret sin egen personlige rekord med nesten ni minutter da han søndag løp Tokyo Marathon på 2.18.52.Tiden holdt til 37. plass i det rekordpregede løpet i den japanske hovedstaden. Håkon passerte halvmaraton på 1.11.15, og noterte 5 km-splittene 17:06, 16:20, 16:50, 16:32,16:08, 16:21, 16:13 og 16:13 før de siste 2195 metrene gikk på 7:09.

Resultatlisten med nettotider er ikke ute ennå, men Håkon kan opplyse at han har fått bekrefet fra arrangørene at nettotiden 2.18.52 - ikke 2.19.44 som oppgitt i den tilgjengelige listen. Grunnen til det store avviket mellom netto- og bruttotiden er at de beste utenlandske løperne utenom eliten startet bak alle japanske klubbløpere slik at at det ble kø fram til start og på den første kilometeren. Ellers var forholdene i Tokyo glimrende med kaldt vær og masse folk i løypa.

Brox' stod tidligere med 2.28.33 som bestenotering, satt under Oslo Maraton i 2011 der han tok 2. plassen bak Andreas Myhre Sjurseth, Modum FIK .

Kenyanske Dickson Chumba (bildet øverst) satte ny løyperekord i Tokyo med et drøyt minutt da han vant søndagens løp på 2.05.42. Tadese Tola fra Etiopia ble nummer to med 2:05:57. Chumba som tidligere hadde 02:05:46 fra Eindhoven i 2014 satte dermed også ny personlige rekord.

Tirfi Tsegaye fra Etiopia (bildet nederst)  vant kvinnenes løp med 2:22:23 og forbedret gjeldende løyperekord med mer enn tre minutter. Landsmanninnen Birhan Dibaba på andreplass fulgte bare sju sekunder bak, den minste vinnermarginen noen sinne i kvinnenes løp i Tokyo Marathon. Ytterligere fire kvinner løp under den gamle løyperekorden på 2:25:28 fra 2012.

Damevinner_Tokyo_Marathon.jpgTokyo Marathon hadde i år drøyt 34 000 fullførende, hvorav nesten 5000 var utenlandske løpere. (Arrangørfoto)