Fra en av de første utgavene av Tour de ski Elverum i 2012 som gikk over tre dager samme helg. (Foto: Jan Harviken)

Fire løyper - fire uker

For fjerde året på rad arrangeres Tour de ski Elverum som en virtuell karusell med fire etapper opp til 10 km på ulike steder i Elverum. 

- Vi ønsker å skape litt ekstra motivasjon hos folk for å holde seg i form vinterstid, sier Amund Sigstad som igjen står i bresjen for tilbudet sammen med en håndfull entusiastiske og konkurranseglade turløpere. 

- Vi benytter det rike løypenettet vi har i kommunen, og kanskje blir noen også kjent på helt nye plasser, tilføyer han som en ekstra bonus ved å bli “tour-deltaker” den kommende måneden. 

Naboinvitasjon

- I år arrangerte vi Tour de rulleski med deltakelse fra flere av nabokommunene, og vi håper at enda flere lar seg friste til å ta turen og bli kjent i Elverumsløypene nå i vinter, inviterer 42-åringen som sammen med en vennegjeng startet “Tour de ski, slit og kut” som kompakte aktivitetshelger i 2010. 

Hver etappe må gjennomføres i løpet av en uke, i år fom. uke 4 tom. uke 7. Første etappe er altså allerede i gang og er lagt til i en lett 1,5 km sprintløype rundt Varden skistadion i Hernes og må gjennomføres i fri teknikk innen søndag 28.01 for at du skal bli med på hele moroa. Det blir i to renn i klassisk og to i fristil lokalisert i Hernes, Stavåsen, Grundsetmarka og Svartholtet 2024-utgaven.

Formtopping

Det er stor heder og ære ved å vinne Touren sammenlagt (etter rangering  med poengsystemet for WC i langrenn), og alle som fullfører fire etapper har like sjanser for å stikke av med en av de mange uttrekkspremiene gitt av lokale bedrifter. I tillegg er det hele helt gratis, og man risikerer altså bare å komme i bedre form til skiturene i vinterferien - eller turrennene for dem som har det som treningsmål.

Hver etappe offentliggjøres på arrangementets facebookside søndagen i forkant, og deltakerne må selv sørge for at resultatet blir registret ved hjelp av Strava. Som i tidligere tourer er det ventet stor økt interesse for vær- og føremeldinger for Elverum både på yr og skisporet de neste fire ukene… 

Mens den første etappen går i lysløypa i Hernes, må man på de tre øvrige etappene satse på dagslys, månelys eller eller hodelykt hvis man tar touren på kveldstid. (Foto: Amund Sigstad)

Reportasjer fra virtuelle utgaver av Tour de Ski Elverum:

2023: 
Over 50 med på Tour de ski i Elverum
Tour de Ski engasjerer skimosjonistene i Elverum

2022:
Årets virtuelle Tour de ski Elverum er i gang
Lynrask start på årets Tour de ski i Elverum
Det drar seg til i Tour de ski Elverum
60 løpere i 3. etappe i Tour de ski Elverum
Spennende avslutning av Tour de ski Elverum

2021 
Jørgen Stensløkken best av 43 i Tour de Ski i Elverum