Endelig kunne Eirik Norstrøm inkassere sin første seier i Øyangen Rundt. Etter mange forsøk og mange andreplasser, kunne han endelig løpe i mål som første mann på Jonsetangen. I lett regnvær og herlig løpstemperatur vant han på tiden 49:57. Blant kvinnene var det det Ingrid Damgaard fra IL Ivrig som var best på tiden 56:22.

Øyangen Rundt er et ærverdig mosjonsløp som i år ble arrangert for 31. gang. Løpsleder og primus motor Gudmund Bakke fra Åskameratene, kunne ønske alle de 109 løperne velkommen til typisk Øyangen Rundt vær. Av de en og tredve gangene løpet har blitt arrangert, mente han at rundt 22 løp har blitt arrangert i regnevær. De siste 4-5 årene har værgudene passet på å levere blå himmel og varme temperaturer. Denne gangen var det altså tilbake til typisk Øyangen Rundt vær med lett regn ved start.

Glatt og vått
Øyangen Rundt har to distanser, 6km og 14km. Men det er 14 km som er selve Øyangen Rundt distansen. Løpet går stort sett på fine grusveier så nedbør har ikke så mye å si på de ca. 9 km man løper på vei. Men på de snaue 3 km man løper over åsen fra Mosjøen og over til Ugla, er det andre boller. Med svært mye nedbør de siste dagene, var det svært vått og sleipt på det ulendte terrenget. Men alle kom seg helskinnet igjennom.

Sier til Erik og Ingrid
Det var 81 løpere som skulle konkurere mot klokka og konkurrenter på 14 km distansen i år. Før start var Eirik Norstrøm favoritten til å vinne. Men ut fra start var det Christian Fredriksen som tok føringen. Han fikk en luke på Andreas Kullerud Larsen og Eirik Norstørm på rundt 20 meter. Men etter å ha løpt 3 km ble det dannet en trio i tet. Disse holdt følge til drikkestasjonen ved  6 km. På vei opp mot åsen over til Ugle, gikk Eirik Norstrøm opp i tet. Men på grunn av et fall, ble han tatt igjen av de andre to løperne. Dermed var trioen igjen samlet og holdt følge helt til det gjensto 3 km. Da økte Eirik Norstrøm farten nok en gang og fikk opparbeidet en liten luke til de to andre og kunne løpe i mål som vinner for første gang med tiden 49:57. Andreplassen gikk til Andreas Kullerud Larsen som fikk tiden 50:18, slått med bare 21 sekunder. Tredjeplassen gikk til Christian Fredriksen som fikk tiden 50:28.

Suveren seier til Ingrid Damgaard
I kvinneklassen ble det en solid seier til Ingrid Damgaard fra IL Ivrig. Hun tok ledelsen fra første meter og lot seg aldrig true av de andre kvinnelige konkurrentene. Hun fullførte de til dels harde og våte 14 kilometerne på tiden 56:22. Andreplassen gikk til Lill Heidi Tinnholdt som fikk tiden 1:02:32. Tredjeplassen gikk til et annet blad Damgaard. Randu Damgaard som også løper for IL Ivrig, løp inn til dagens tredje sterkeste tid i kvinneklassen med tiden 1:03:07. Og noe av grunnlaget for den tiden, la hun i det tekniske terrenget mellom Mosjøen og Ugla. Der gikk det unna.


Ingrid Damgaard løper inn til seier på en sterk tid.

Robert og Marte vant 6 km
På den korte distansen var det Robert Hansen som stakk av med seieren. Han fullførte på tiden 18:36. I kvinneklassen var det Marte Pedersen som vant. Hun fikk tiden 22:21.

Se fullstendige resultater fra løpet her