På overtid gjorde Jakob Ingebrigtsen et forsøk på å få følge sine storebrødre til innendørs-EM i Beograd første helga i mars. Friskmeldt etter både kyssesyke og influensa var han klar til å prøve å ta kravet på 1500 m.

Filip dro de tre første rundene, og det gikk tre-fire sekunder for fort i forhold til skjema til kravet på 3.44. Henrik tok over som fartsholder, og dro til 300 m gjenstod. Jakob klarte å henge med, og med 200 m igjen lå han fremdeles 2 sekunder foran skjemaet. Men på sisterunden fikk Jakob store problemer. Han måtte delvis støtte seg med handa på låret, og i siste sving var han så sliten at han løp flere steg på innsida av lista. Etter å ha ligget jamt på 30 sekunder eller fortere per runde fram til da, gikk sisterunden på ca. 35 sekunder. Sluttida ble 3.48,25, men siden det ble løpt på innsida av lista, er det ikke sikkert tida blir tellende. 

– Det er klart jeg er skuffa. Vi var nok litt for gira. Samtidig må jeg jo takke dem for at de stilte opp, uttalte Jakob Ingebrigtsen til NRK etter løpet

Siden Jakob klarte å holde farten i 1300 m, er det mye som tyder på at han ville klart EM-kravet dersom brødrene bare hadde løpt litt mindre fort på de første rundene. Nå må Henrik og Filip forsvare familiens ære i EM. Henrik løper 3000 m og Filip 1500 m. 

På 3000 m får Henrik Ingebrigtsen selskap av Marius Vedvik. Hedda Hynne og Yngvild Elvemo er klar til innsats på 800 m. Ellers mønstrer Norge tre sprintere og en langsprinter. Karsten Warmholm, som ville vært en klar medaljekandidat på 400 m, har merkelig nok valgt å ikke være med. 


Se video fra 1500 m i Sandnes hos NRK


NORGES LAG TIL EM INNENDØRS

Kvinner
Ezinne Okparaebo, IL i BUL, 60 meter
Helene Rønningen, IL Tyrving, 60 meter
Isabelle Pedersen, IL i BUL, 60 meter hekk
Hedda Hynne, Strindheim IL, 800 meter
Yngvild Elvemo, IL i BUL, 800 meter

Menn
Mauritz Kåshagen, Moelven IL, 400 meter
Filip Ingebrigtsen, Sandnes IL, 1500 meter
Henrik Ingebrigtsen, Sandnes IL, 3000 meter
Marius Vedvik, IL Gular, 3000 meter


Mer om laguttaket hos friidrett.no