Hele 84 løpere stilte til start og fullførte 5 km i IL Fri sin vinterkarusell. Det var oppholdsvær de første minuttene men selv ikke Kjetil Foss Angeltvedt løp fort nok til å holde unna de sure sluddbygene som alle løperene fikk kjenne på kroppen.

Som vanlig tok Kjetil (Gular) kommandoen fra start og løp alene til mål på gode 15.16 på kveldens 5 km for menn. nr. 2 i herreklassen blir Jonas Gjesdal (Varegg) på 17.01 og nr. 3 Morten Fossmark (Samnanger IL) på 17.18

Elise Orten (IL Fri) fikk revansj fra sist da hun vant kvinnenes 5 km på fine 19.30. På andreplass kom Marthe Hundhammer Hjortland (Norna-Salhus) med tiden 21.07 og tredjeplass til unge Linn Seliussen (Fana IL) på tiden 21.29

Resultatliste nederst på siden. Alle bilder er lagt ut.

Tekst og foto: Jørgen Pettersen

Elise Orten fra arrangørklubben Fri vant suverent på den fine tiden 19.30 i kvinneklassen.

Glade fjes på startstreken med Elise Orten midt i bildet og startnummer 76. Helt til høyre ser vi Geir Iden fortelle sin egen datter med blått pannebånd hvordan det skal gjøres. Som sagt gjør Geir en formidabel jobb for ungdommer i Åsane CK og må vel sies å være en ildsjel for sin klubb. Pernille Iden med rød trøye og startnummer 173 løp på 22.24

Svært hyggelig stemning blant Fri sine egne løpere ikveld. Jan Henrik Olsnes og Brigt Strømmen ser ut til å være i rette modus til å løpe fort. Jan med startnr. 186 og Brigt med startnr. 422.

Nedtelling fra IL Fri sine egne dommere og speakere. Sekunder igjen til det smeller fra pistolen.

Det smeller og Kjetil sjekker klokken sin at alt er som det skal. Med startnummer 427 er det Jonny Andersen som får en god tid i kveldens løp på 18.05. Ytterst til høyre ser vi som vanlig Mikal Iden på sin vante plass i starten.

Ute ved vendemål på Haukeland stasjon kommer Kjetil Foss Angeltvedt i ensom majestet. Farten er høy og det er fremdeles oppholdsvær halvveis i løpet.

Omtrent ett minutt bak kommer Morten Fossmark fra Samnanger IL og Jonas Gjesdal fra Varegg. Like etter vending begynner Jonas å dra fra Morten og det blir 17 sekunders forskjell i mål favør Jonas som er i grønn trøye. Jonas med tommelen opp for Kondis og blunk i øyet.

Mikal Iden passerer som nr. 4 ute ved vending og alt ser bra ut for denne sterke triatlon eksperten.

Petter Rasmussen fra BFG Fana og Jan Henrik Olsnes fra fri følger hverandre godt men i mål er det Jan som kan glise bredest, han får tiden 17.36 og en meget sterk 4. plass i herreklassen. Petter løper også bedre enn han pleier og kommer inn til tiden 17.52 og 6. plass. Petter i rød drakt.

Marten Booting fra Åsane CK er med på mye løp og triatlon. Kveldens tid på Marten blir 19.49. Bak følger Bjarte Hetlevik på med tiden 20.15.

Hanne Liland i fullt driv ute ved Haukeland stasjon. En fin 4. plass på Hanne som får tiden 21.48 i kvinneklassen.

Bjarne Boge først med Bjørn H. Bongom på slep. På siden kan vi skimte Martin Nundal som får tiden 18.31. Bjarne på tiden18.45 og Bjørn på 18.57.

Kristoffer Tysseland fra Samnanger IL sammens med Tore Klanderud. Kristoffer med startnr. 424 og tiden 19.10 og Tore på 18.39

Kjetil Foss Angeltvedt nettopp kommet imål med sluddbyger som belønning for strevet, likevel gode 15.16 på 5 km for menn. Kjetil ledet lenge 5 km statistikken i Norge med hans løp under 15. minutt i denne løypen ifjor.

To unge menn som er godt fornøyd med å være på pallen i herreklassen. Til venstre Jonas Gjesdal nr. 2 og til høyre Morten Fossmark som ble nr. 3, henholdsvis 17.01 og 17.18 på deres 5 km.

Brødreparet Iden som gir hverandre motivasjon og god intern konkurranse.  Mikal best på tiden 17.34 og Gustav på 17.50

Glade BFG løpere med Morten Seliussen til venstre og Petter Rasmussen til høyre. Petter best med tiden 17.52 og Morten på 18.04. Tar med også at Morten er pappaen til løpetalentet Linn Seliussen.

Linn Seliussen med vondt i kroppen og mye sting. Likevel løper hun inn til en god 3. plass og tiden 21.29

En strålende opplagt Marthe H. Hjortland som ble nr. 2 på dagens Frikarusell og tiden 21.07. Fra hennes mamma får vi opplyst at hun trener svært godt for tiden og driver mye terskeltrening. En god langtur på søndagen hvor hun var over flere fjell lover godt for denne unge lovende kvinnen fra Norna-Salhus.

Geir Arve Vikne til venstre, Anja Vikne og Alf Gaupås til høyre var alle med på Frikarusellen. Alle bor på Gaupås som er like ved vendemål. Geir løp på 24.11, Anja på 24.12 og Alf på 24.39

Spreke flotte kvinner som alle er i god form og løp 5 km Frikarusell. Kommer tilbake med navn..

Med hunden "Skurk" løp ungjentene 5 km i Frikarusellen. Til venstre Nora Midttun på tiden 29.34 og til høyre Elise Ljones på tiden 29.44.  Hunden Skurk kom like bak de to sjarmerende ungjentene imål. Begge med i IL Fri.