Tre mann løp under 16 minutter på Sørum lørdag, Eirik Rustad fra Ull/Kisa IL var raskest med 15:29. Ley Muller, OSI vant kvinneklassen på 18:13.

Ley og Eirik med tomler opp etter seieren (foto: Olav Engen)

Dette løpet som også er 2.løp i Vinterkarusellen på Romerike trekker noen ekstra løpere på grunn av de kontrollmålte løypene. På forhånd var det ventet at Harald Solhaug Næss, Kristian Monsen og Eirik Rustad skulle slått om seieren i den kontrollmålte 5-kilometeren på Sørum. Monsen måtte derimot se de andre drøyt 100 meter foran seg i mål; -Det var ikke jeg som løp sakte, det var de andre som løp fort, sa Monsen etter løpet. Han ligger på 14.plass på Norgesstatistikken 2013 med 15:29 fra Fredrikstadløpet, samme tid som Rustad brukte på Sørum.

-Min raskeste 5-kilometer før dette var siste 5 km i Hytteplanmila, sa Rustad, som naturligvis var godt fornøyd med ny pers på 15:29. Det var bare 3 sekunders luke til Næss, men han så ut til å ha god kontroll på den firghten. Gjerdrumsgutten Eirik løper for Ull/Kisa IL, men er først og fremst o-løper -en av Norges beste.

Alle foto: Olav Engen

Starten har gått med 141 løpere på tid (og mange som løp uten tidtaging)

Eirik Rustad og Harald Solhaug Næss markerte seg fort helt fremst i feltet.

Arrangør Asbjørn Ringstad er klar i målområdet...

Erik har ristet av seg Harald inn mot siste sving. De løp mer eller mindre sammen hele veien.

Harald gjør et siste forsøk...

... men kampen er avgjort!

Kristian Monsen løp på 15:51 men måtte likevel se to Romerikinger foran seg i mål.

Dag Aalvik fra SK Vidar ble nr 4.

Ley Muller løper inn til soleklar seier i kvinneklassen.

Yngstemann Sivert Eggen (M12-13) hadde bare 19 herreløpere foran seg i mål)!

Helen Palmer ble nr 2 i kvinneklassen.

Johanne Lægran fraSK Vidar bl nr 3.

Torunn Ølstad  i flott driv i siste sving. Hun manglet fire sekunder på klasseseier i K45-49 - som gikk til Dorte Foss, men kunne i stedet glede seg over nevø Eiriks seier i herreklassen. Sønnen Vegard (en av Norges beste mellomdistanseløpere) er for tiden opptatt med terrengsesongen i USA, men blir kanskje å se i ett av løpene i Vinterkarusellen også i år.

Råholtmannen Bjørn Hytjanstorp (startnr 93) feiret 47-årsdagen med å løpe på 22:43. Her er han sammen med Pål Simonsen som ble nr 3 i M50-54 med den gode tiden 18:47.