LØP MOT VOLD OG OVERGREP:
Lørdag 24.mai arrangeres 5km løp mot vold og overgrep på idrettsparken i Løten. Løpet er i regi av The Monika Kørra Foundation og Family Sportsclub Løten. Vi oppfordrer så mange som mulig til å stille til start for å vise sin støtte. Her stilles ingen krav til stil eller form, det er bare deltakelse som teller. Vi oppfordrer store og små til å komme sammen denne dagen - barn løper 400m og alle premieres. I det 5km lange løpet premieres top 3 kvinner og menn, samt utrekkspremier fra lokale bedrifter på startnummer. Best stillende familie settes pris på.

OVERGREPSPROBLEMATIKKEN:
Den største undersøkelsen om vold og overgrep i Norge noensinne ble lagt frem tidligere i år, og tallene er som fryktet - hele 9,4% av norske kvinner har blitt voldtatt og få søker hjelp. Vi har en jobb å gjøre - og vi må starte nå; vi må komme sammen i kampen mot vold og overgrep!

STIFTELSEN:
Monika Korra ble i 2009, som 19-åring, kidnappet og gruppevoldtatt I Dallas, USA. Siden har hun bistått advokater i arbeidet for at hennes overgrepsmenn skulle få sin fortjente straff. I 2010/2011 ble to av overgriperene dømt til livstid og en til 25-år i fengsel. Monika har tatt arbeidet mot vold til hjertet og startet i 2012 stiftelsen “The Monika Korra Foundation” med andre. Hun ønsker med dette å "drepe stillheten” som er knyttet til temaet voldtekt for å bekjempe slike forferdelige overgrep.

Løpets facebookside
Se Monikas historie! 
MKF_poster.jpeg