- Det nye tilbudet er 24 kilometer langt med start lørdag 04.juni. Starten går fra et fiskebruk på Gimsøy og har totalt 1000+ høydemeter før det er målgang i Svolvær. De ca. 20 siste KM ‘erne av løypa er samme rute som 100 miles og 50 miles distansene som starter fredag og lørdag formiddag, sier løpsleder Maria Terese Karlsen.

Yngvild_Kaspersen_løpekjole (640x427).jpgHun kan fortelle at Nord-Norges nye løperdronning, Yngvild Kaspersen (bildet) , med stor sannsynlighet stiller til start. - I tillegg til Yngvild så kan det se ut til at blant annet ultraløpskjendisene Frode Lein og Bjørn Tore Taranger stiller til start. Jeg har også noen triatleter som er gira på en oppvarmingstur, sier Maria Karlsen.

Se tidligere omtale av Ultraløpet
Foreløpig er det 27 påmeldte på utltradistansene, 20 av dem på 100 miles.

Informasjon og løypekart for både 24 km, 50 miles og 100 miles finner du her:
The Arctic Triple Lofoten Ultra Trail

Løpets Facebookside

Ultraløpet er del 2 av en trippel som også omfatter:

  • Lofoten X (første gang i mars 2017) - der deltagerne blant annet svømmer flere kilomeer i iskaldt vann og går på truger iver fjelltopper.
  • Triathlon 19. august der deltagerne svømmer 4 km i havnebassenget i Svolvær, sykler 196 km rundt omkring på øyene og avsluttes med 45 km løp der siste 18 km er i terreng over to fjell.