Ingressbildet: Nils mot mål til bestetid i det første av tre maratonløp i løpet av 16 timer
(foto fra arrangørens hjemmeside).

Internationaler Triple-Marathon arrangeres annethvert år. Det løpes i en helt flat trasé med start henholdsvis 05:00, 11:00 og 17:00. Løperne har da ca to timer til disposisjon mellom hver maraton - og det går ca 16 timer fra første start til siste målgang. Det var ca 80 startende fra åtte land.

Løpets hjemmeside

Resultatliste

 1. Platz (M)  127  Nils Hjelle  NO  11:47:06 h
 2. Platz (M)  153  Andreas Weber  GER  12:00:25 h
 3. Platz (M)  136  Gerard Terwisscha von Scheltinga  NL  12:19:07 h

Nils_Hjelle_Triple_marthon_pallen.jpg

Fra premieutdelingen med de to beste løperne sammenlagt. Nils lengst til høyre
(foto fra arrangørens hjemmeside).

Nils er primært maratonløper og det mange vil kalle en maratonsamler. Før trippelmaraton i Tyskland hadde 46-åringen løpt 131 maratonløp.Han har også snust litt på ultra siste par år, og disse tre maratonløpene innenfor ett døgn er pr definisjon også et ultraløp.

Nils_Hjelle_Triple_marthon_2lop.jpg- I år var jeg nok en gang avgårde til Trple-Marathon med mål om å fullføre tre løp i mitt tredje forsøk, sier Nils til kondis.no. - Småskader og for høy fart på det første maratonet har bidratt til at jeg har gitt meg etter to løp både i 2010 of 2012, sier han og fortsetter: - Jeg skal være ærlig nok til å si at jeg også hadde et tidsmål på sub 12 timer, og dermed også et håp om pallen etter tre løp. At jeg endte et knapt kvarter under tidsmålet og også vant totalt var ekstra artig.

- Å vinne ultraløp i utlandet føltes litt stort for meg. -Tiden ville ikke gitt seier men henholdsvis 2. og 3. plass i de to foregående versjoner av løpet, sier Nils som mener han var heldig med hvem som startet. Seier er seier sier nå vi!

Tiden hans på de tre maratonløpene var 3:33:42 (1. pl), 3:59:13 (3. pl) og 4:14:11 (3. pl). Totalt på 126,6 kilometer ble det altså 11 timer 47 minutter og 6 sekunder.

Nils_Hjelle_Triple_marthon_3lop.jpg- Litt etter midtveis i 2. løp var det svært varmt og det ble også litt for friskt tempo alene i tet. Da fikk jeg veldig "vondt i viljen"....og hadde en lengre periode med rask gange før to bokser RedBull fikk meg over i løping igjen siste drøye mila, sier Nils, som skryter av traséen og arrangementet som han anbefaler til andre som vil ha et annerledes ultraløpseventyr.

De to små bildene er fra målgang i andre løpet og underveis i det tredje løpet. Bildet nedenfor er fra starten av det andre løpet
(Alle foto er fra arrangørens hjemmeside).

Løpere_start_2lop.jpg