Rullestol_herreleder_500_m_IMG_6669.jpgBildet: Loyd Remi Solberg (foto: Runar Gilberg)

NM FOR FUNKSJONSHEMMEDE I DANSKE BANK OSLO MARATON
NM for funksjonshemmede var en viktig del av årets Danske Bank Oslo maraton. Både for løpende funksjonshemmede og rullestolbrukere var det egne klasser, et tilbud arrangøren SK Vidar ønsker å tilby også i årene fremover.
 
Norgesmestre på 8 km for rullestolbrukere ble Tone Englund med tiden 33.01 og Loyd Remi Solberg med tiden 22.14.
 
Norgesmestre på halvmaraton for løpende funksjonshemmede ble Eline Øidvin med tiden 1.40.48 og Håkon Gisholt med tiden 1.34.01.
 
En gavesjekk fra Danske bank pålydende 5.000 kroner tilfalt hver av vinnerne i rullestolklassen. Dette som en inspirasjon til videre satsing, og forhåpentligvis også som motivasjon for andre rullestolbrukere til å delta neste år.
 
Foruten NM øvelsene var det også lavterskeltilbud for funksjonshemmede på 10 for Grete: Der stilte blant annet ordfører Fabian Stang og idrettens generalsekretær Inge Andersen som ledsagere for blinde utøvere.

ALLE RESULTATER
Klikk på "Flere søkevalg", så ser du listene til de ulike distansene for funksjonshemmede.
 
- Danske bank Oslo maraton har med sitt brede løps- og ledsagertilbud til funksjonshemmede nå et arrangement som inkluderer alle – et tilbud som er kommet for å bli, sier løpets PR- og markedssjef Siri Wormdahl.

Rullestol_dameteten_500_M_IMG_6701.jpg
Tone Englund nærmest vant NM Rullestol etter 8 kilometer staking, mens Birgir Skarstein ble nummer to (foto: Runar Gilberg)

haralg-vik_BJ_D4N4007.jpgDøvblinde Harald Vik fra Konnerud IL var med i NM for funksjonshemmede og får god hjelp av sine to ledsagere. (foto: Bjørn Johannessen)

Hilde-GP_BJ_D4N3486.jpg
Skikjendis Hilde-GP er ledsager for Knut Brumoen fra Gausdal FIK. Fort gikk det også. Tiden ble 1:49:55 (foto: Bjørn Johannessen)

10_km_Team_Achilles_Team_Aktiv_500m_RG_IMG_7675.jpgKorsti Holbæk-Hansen Team RP/Aktiv mot kreft løp "10 for Grete".
Blid løper med en blid ledsager (foto: Bjørn Johannessen).

Cato_Zahl_Pedersen_Torunn_Austad.jpg
Torunn Austad, Team RP / Aktiv mot kreft med Cato Zahl Pedersen som ledsager i klassen for funksjonshemmede i "10 for Grete"  (foto: Rolf Bakken).

Tommy_Steine_Toril_Melgaard.jpg
Tommy Steine og Torill Melgård i "10 for Grete" (foto: Rolf Bakken)