NFIFs ultraløpsutvalg har i møte 29. september valgt Hornindal IL som arrangør av det første offisielle NM i terrengultra. Mesterskapet legges inn i Hornindal Rundt som har vært arrangert årlig siden 2010 med stadig økende deltagelse. Årets arrangement samlet 313 deltagere på de to lengste distansene der 152 startet på 75-kilometeren som blir NM-løype i 2016. NM-løypa har en tøff profil, går nesten utelukkende i fjellterreng og har 5 600 høydemeter.

Løpsdato blir lørdag 9. juli. Målgang er inne i Honnhallen, og dersom det lar seg ordne praktisk vil også starten i 2016 bli lagt til idrettshallen. Alle løpere utstyres med GPS-sendere av sikkerhetsmessige årsaker, men også slik at arrangører og publikum skal kunne følge med på hvor deltagerne er til enhver tid. Mer info kommer snart på arrangørens hjemmeside.

NM-vinnerne blir automatisk kvalifisert til neste VM i terrengultra (samme år eller året etter, avhengig av når på året VM arrangeres).

Løpets hjemmeside (ny side er snart klar): http://www.hornindalrundt.no/
Videoer fra løpet/løypa: http://www.hornindalrundt.no/pub/cms751.html
3D-animasjon av løypa: http://www.hornindalrundt.no/pub/cms385.html



2015: Tommy Haga og Malene Blikken Haukøy vant Hornindal Rundt
2014: Lars Erik Skjervheim satte ny rekord i Hornindal Rundt
2013: Svenske vinnere i Hornindal Rundt
 

starten_02.jpgFra starten av Hornindal Rundt 2014

2_Mye_Snø.jpg
Snø er det mye av i Hornindalsfjellene,og i år var det litt for mye til at løpet kunne arrangeres i sin vanlige trasè. Dermed ble det vending halvveis i årets løp, men om det skjer også i NM vil løypa være tilnærmet like tøff som originalen.

1_Snøen_er_borte.jpg

..og som vi ser... snøen forsvant i år også!