Det har gått bra begge de to tidligere gangene Sondre Nordstad Moen har løpt maraton. I debuten høsten 2015 løp han på 2.12.54 og ble nummer fire i Firenze Marathon. I fjor sommer ble det 19. plass og 2.14.17 under tyngre forhold under OL i Rio

Alle gode ting er som kjent tre, og tre dager før det braker løs i Hannover, er 26-åringen optimistisk. 

- Forberedelsene har gått bra siden 10 km-løpet i Dresden for snart tre uker siden. Det er kun på én langtur at kroppen ikke har spilt helt på lag, men det tror jeg hadde noe med tidspunktet etter høydeoppholdet å gjøre. Jeg har vært i Kenya siden starten på januar, forteller Sondre som løp på 28.40 og ble nummer to i Dresden Citylauf.  

Det løpet tok han som god trening uten å lade opp noe spesielt, for det er maratonløpet i Hannover som har vært det store målet for treninga denne vinteren. 

- Jeg sikter på ei tid under 2.10. Arrangøren er i utgangspunktet ikke ute etter noen løyperekord, og det blir derfor harer til 2.10.00 de første 30 kilometerne. Jeg vil prøve å løpe jevnt til 2.10 de første 35 kilometerne og hvis mulig, løpe litt raskere de siste 7.

Sondre forteller at løypa i Hannover skal være flat, men med en del svinger mellom ca. 16 og 26 km. Det er meldt 10-14 grader og vindstyrke på 2 m/s. Nivået på feltet i Hannover ser ut til å skulle passe Sondre bra.

- Feltet er vel så godt som optimalt med tanke på å løpe rundt 2.10. Fire løpere har pers mellom 2.06 og 2.08, men disse tidene er løpt i 2015 eller tidligere. Alle har mye rutine, og det gjelder også løyperekordholderen April fra Sør-Afrika, forteller Sondre. 

Lusapho April har vunnet Hannover Marathon tre ganger, og løyperekorden hans er på 2.08.32.

Den norske rekorden er på 2.10.17. Den tilhører Geir Kvernmo og ble satt i London Marathon i 1987. Intet ville vært mer gledelig enn om den fikk avløsning en måned før den fyller 30 år. 

Lusapho_April_foto_Hannover_Marathon-Norbert_Wilhelmi.jpgLusapho April har tre seire og løyperekorden i Hannover Marathon. Sørafrikaneren vil bli en av Sondre Nordstad Moens hardeste konkurrenter på søndag, men også tyske Arne Gabius og flere sterke kenyanske løpere er med. (Foto: HAJ Hannover Marathon / Norbert Wilhelmi)