Norseman Extreme Triathlon - har blitt konkurransen alle kondisjonsutøvere av klasse, skal prøve. Og naturlig nok, så satser endel syklister på dette.
Sykkel er jo ganske viktig i så måte - det har jeg selv erfart på mine deltagelser. I år har ikke ukjente Knut Anders Fostervold tatt opp hansken, funnet våtdrakten og dratt frem joggeskoene.

De av oss som har fotball litt som interesse husker nok tilbake til årene hvor Molde hadde et bra fotballag - og hvor Mr Fostervold, var den stødige kjempen som stod litt tilbake på banen og regjerte. Jeg har mange ganger vært litt frustrert, litt sinna og litt oppgitt over hans dyktighet som ballspiller. Som veldig ofte også gikk utover Vålerenga...

Men - tilbake til saka : i de senere år har han vist stort talent på temposykkel og sykling generelt. Spesielt tempoegenskapene kan bli gode å ha over Hardangervidda. Den stayerkapasiteten han har der kan bli gull verdt! For det å ligge i tempostilling, alene over vidda krever noe spesielt. Særlig viktig er det hvis man har en plan om å være blant de øverste på listen. 

Personlig er jeg litt usikker på hva han kan få til. At han kan sykle - og vil sykle bra er helt sikkert. Men Triathlon er 3 øvelser + i Norseman sammenheng også en 4.øvelse - næringsinntak  . Her ligger nøkkelen. Er han like detaljert der og følger rutiner og prosesser som på det å sykle tempo, så gjør han det bra! Han er helt klart tøff nok. men jeg venter litt med å gi han favorittstempel.

Uansett - på 3atlet sine sider er han intervjuet og gir selv sine synspunkter på veien til målet. Les intervjuet og gjør opp din mening! 




































FOTO t.h er fra 2007, og tatt av Kondis / Anders Tøsse