Kristensen har fullført flere lange fjelløp før, men dette var ifølge han sjøl det hardeste han har vært med på så langt.

- For en som er fra flate Jæren og egentlig ikke er noen fjellgeit, var dette tøffe greier, forteller Trond som ble nummer 21 av 163 deltakere. 5.25.23 er ikke noen maratontid en skryter av, men når vinneren brukte godt over 4 timer, forteller det noe om hvor krevende løypa er. 

- Mange i den spanske klubben min skulle delta i dette fantastiske fjellmaratonløpet, og jeg ville helt klart være med. Problemet mitt var oppkjøringen siden jeg var offshore fra 19. mars til 2. april. Den ble bestående av maks 5-7 km på tredemølle annenhver dag. Jeg er rett og slett litt lei av å løpe på mølle og orket ikke mer. Det var selvsagt i minste laget, og formbyggende var det heller ikke med masse god mat og digg siden det var påske, forteller Kristensen.

Han merka også overgangen fra norsk vinter til varmere forhold ikke så langt fra Benidorm og solkysten.

- Jeg visste at jeg ville klare å gjennomføre løpet, men det ble virkelig tungt mot slutten, forteller den utfordringsglade løperen.

  K42 Mamufi, Marató de Muntanya    
1 SANCHEZ SAEZ, SEBAS SEN-M CLUB MARATHON CREVILLENT
04:12:16
2 AMAT ASENCIO, DANIEL SEN-M TRAIL CLUB CENTRO EXCURSIONISTA 04:27:21
3 GARCIA BENEITO, VICENTE JUAN SEN-M WILD WOLF 04:31:02
4 PASCUAL SEMPERE, CARLOS SEN-M S.M. CLUB ATLETISMO MARATON 04:32:34
5 LARROTCHA MARTíNEZ, JUANJO VET-M SENDA 04:41:50
       
21 KRISTENSEN, TROND VET-M S.M. CLUB NATACION LA NUCIA
05:25:23

Alle resultater


Mamufi Marató de Muntanya er 42 km langt og temmelig kupert. Samla stigning er på hele 2950 meter. Her kommer Trond Kristensen ned en av bakkene. (Foto: Arrangøren)