Under helgens Smålandskavle, som innledet med nattetapper lørdag kveld, før det fortsatte med jaktstart søndag morgen, var det mange nordmenn som viste seg frem i de ulike stafettene. Men da totalen skulle gjøres opp i formiddag var det bare de to Lidingö-løperne Jo Forseth Indgaard og Øystein Kvaal Østerbø som kunne juble for seier.

Førstnevnte hadde ansvaret for en av de to nattetappene. Sammen med sin svenske lagkamerat Anders Carlsson sørget Indgaard for at Øystein Kvaal Østerbø gikk ut som 3. mann, med 2,5 minutter opp til teten, på jaktstarten søndag morgen.

Østerbø avanserte til 2. plass, og plukket samtidig inn et drøyt minutt på sin morgenøkt i skogene i Småland.

Etter at Mårten Boström og ikke minst Fredrik Johansson også hadde gjort unna sine to etapper, kunne IFK Lidingö defilere inn til seier.

Stafettklubben kompletterte da en god stafettsesong med sin andre seier på rad i Smålandskavlen.

Men det var Espen Weltzien i Järla IF OK som gikk først ut på sisteetappe i formiddag. Den formsterke nordmannen, som i NM-sammenheng representerer Tyrving, hadde fått tillit på ankeretappen for Stockholmsklubben etter en god høst i orienteringsskogene. I formiddag ble det imidlertid tungt for Weltzien, og han tok sin klubb i mål til 7. plass.

I ungdomsklassene var det også solid norsk innsats. Hos gutta ble det 2. plass til Fossum IF i H16, bare drøye minuttet bak Stora Tuna som vant.

Nydalens SK og Asker SK fulgte opp på 4.- og 5. plass, etter at Hovedløpsvinner på sprint, Eirik Langedal Breivik, spurtet ned ett år yngre Vegard Gulbrandsen.

Haldens ankermann Trygve Kristoffer Løvli gikk i mål noen sekunder etter til en 6. plass.

Hos jentene var det også Fossum IF som var best av de norske lagene. Victoria Hæstad Bjørnstad løp Bærumsklubben inn til 4. plass.

Dameklassen i Smålandskavlen ble vunnet av OK Pan Århus. Den danske klubben som har dominert de internasjonale stafettene på damesiden i år var klart best også i Småland, og løp alene i tet hele veien inn til seier. Halden SK var best av de norske lagene. Kajsa Nilsson løp Østfold-klubben inn til 8. plass.  

Kilde: Norsk orientering

Resultater

Smålandskavlen