Samarbeidet omfatter også videreutvikling på området. Videreutviklingen vil knyttes opp mot treningsregistrering, blant annet knyttet til Olympiatoppens treningsdagbok.

Puls- og GPS-klokker har i en årrekke vært viktige verktøy for å styre og kontrollere treningsintensiteten hos norske toppidrettsutøvere. Den nye samarbeidsavtalen med Polar gir Olympiatoppen og stipendutøverne tilgang på markedets beste puls- og GPS- klokker, skriver Polar i en pressemelding.

– Den nyeste Polar-klokka gir svært stabile og pålitelige puls- og GPS-data, og har en batterikapasitet som er tilpasset treningsmengden til en toppidrettsutøver. Klokka inneholder i tillegg muligheter for å måle restitusjon, søvn, søvnkvalitet og aktivitetsomfang når utøveren ikke trener, sier Espen Tønnesen, fagansvarlig for utholdenhet ved Olympiatoppen.

LES OGSÅ: Polar lanserer ny toppmodell

Espen Tønnesen mener samarbeidet gir trenere, utøvere og fagpersoner i Olympiatoppen enda bedre muligheter til å foreta grundige trenings- og konkurranseanalyser.

– Dette gir norsk toppidrett gode forutsetninger for å videreutvikle oss slik at Norge også i framtida kan være en av verdens ledende idrettsnasjoner innenfor typiske utholdenhetsidretter, sier han. 

I avtalen ligger også en intensjon om at Polar og Olympiatoppen sammen skal utvikle software som kan dekke norsk toppidretts behov for nye målinger. Her tenkes det blant annet på måling av frekvens i ulike idretter.

– Vi er stolte av å være en av samarbeidspartnerne til Olympiatoppen. Dette er noe som både vi, toppidrettsutøverne og mosjonistene vil få glede av i tida framover. Polar Electro og Olympiatoppen er en perfekt match for å forme idrettsfremtiden, sier Morten Dyrberg, daglig leder i Polar Electro Norge AS.