Det ble ikke overraskende kenyansk dobbeltseier i herreklassen. På bildet nedenfor ser vi fra venstre i gul jakke nr 2 Robert Tirop (16,47)og vinner og ny løyperekord-innehaver Hillary Kipchumba (15,57) som i Norge representerer Steinkjer Friidrettsklubb og Barakrunner. Her blir "teamlederen" intervjuet av speaker Sigmund Hov Moen.

Den nye løyperekorden på 15,57 i den 4,5km lange løypen med 270 meter stigning tilsvarer en fart på 3,32min. pr km, og Sigmund trodde at denne rekorden kunne bli stående i mange år. "Teamlederen" understreket imidlertid at Hillary er i starten av sin løpe-karriere og vinnertiden ble oppnådd uten konkurranse..

RESULTATER

640_Barakarunner1og2_foto_ChrPrestegaard

Foto Chr Prestegård

640_Hillary_Kipchumba_innspurt

Foto Snorre Veggan. Løper-gasellen Hillary Kipchumba. For et løpssteg !

640_Solfrid_Braathen_innspurt_FotoSnorreVeggan

Foto Snorre Veggan. Solfrid Braathen , SK Vidar vant dameklassen på 20.15 som er 10 sek bak løyperekorden til Tuva Toftdal Staver.

640_Damer1og2_FotoChrPrestegaard

Foto Chr Prestegård. Det vart dobbeltseier til SK Vidar i dameklassen. Her er vinneren Solfrid Braathen ( til høyre )og nr. 2. Elise Reiten ved premieutdelingen.

For komplett resultatliste se løpets hjemmeside www.grefsenkollenopp.no. Der finner du også bildeserier fra løpet og linker til andre reportasjer.

640_GrefsenkollenRestaurant_FotoChristianPrestegaard

Det vart folksomt utenfor Grefsenkollen Restaurant etter målpassering.

Undertegnede var medløpende reporter for Kondis.no og nedenfor følger noen flere av mine inntrykk / bilder fra målområdet etter at jeg hadde kommet noenlunde til hektene etter målpassering og fått opp fotoapparatet fra sekken. Jeg hadde forøvrig en praktfull OPPTUR i Grefsenkollen Opp som frister til gjentakelse. I fjor løp jeg på 23.35. På testløpet 18. mai 23.03 og endelig 22.27 og ny pers i årets løp !  Det var gode løpsforhold med 13-14 grader , overskyet med lett yr i luften som ble til regn under premieutdelingen.