Marianne Opsahl fra Ull/Kisa IL (20.01) og Håkon Johannessen fra Østmarka IL (17.01) vant lørdagens åpningsløp i Stomperudkarusellen 2012.

Bildet: Marianne Opsahl (foto: Olav Engen)

I fint men kaldt vårvær stilte 119 løpere opp på det første løpet i Stomperudkarusellen 2012.

Løypa var den velkjente Bingenrunden, en kontrollmålt 5 km som også brukes i Vinterkarusellen på Romerike.

Marianne Opsahl holdt unna for SK Vidars Nina Harkonen, og vant på tiden 20.01, 9 sekunder foran den hardeste konkurrenten. I herreklassen sto seieren mellom Håkon Johannessen, Ådne Bekkestad fra Eiker Kvikk og veteranen Rune Nilsen fra raumnes og Årnes. Håkon løp på 17.01 og slo de andre med 6 og 12 sekunder til slutt.

Det var bare 12 deltagere i gutte- og jenteklassene (11-16 år), men vinnerne løp fort på sine 1,5 kilometer: Vilde Alfarrustad fra Ull/Kisa IL brukte 5.21 mens Rune Fredholm Larsen fra samme klubb løp på 4.54.