Egersund halvmaraton og Egersundsmila ble arrangert under tålig gode forhold i Egersund. Vinden var sjenerende til tider, men stort sett var det ganske gode forhold for de 147 påmeldte løperne.

Simen Bergseth fra IL Skjalg ble beste løper på halvmaraton etter å ha løpt sammen med Tom Erik Halvorsen i store deler av løpet. Marius  S Ruth løp inn til en sterk 3. plass.

I kvinneklassen forsetter Sara Aarseth Junger sin fine fremgang og vant med klar margin halvmaraton i kvinneklassen. Kristin Os og Ann Iren Undheim kapret 2. og 3. plassen.

På Egersundsmila løp Ørjan Grønnvig et kanonløp som han også gjorde sist han gjestet et løp i Egersund. Han løp i ensom majestet inn til sterke 29.36 og var ca. 4,5 minutter foran Øystein Wergeland på 2. plass.

I kvinneklassen løp Vienna Dahle inn til sterke 35.26 og vant med klar margin til Inger Elisabeth Mæland.

Dalane Tidende reportasje

RESULTATER

Sara Aarseth Junger vinner halvmaraton for kvinner på 1.27.41. Her har hun følge av Thomas Sleveland, som desverre møtte bryte på grunn av skade.  Foto: Knut Ro Sørensen.

Simen Bergseth fra IL Skajlg gjør et sterkt løp og vinner halvmaraton for menn på 1.09.35.  Foto: Knut Ro Sørensen.

Vienna Dahle (94) gjør et meget sterkt 10 km løp og løper inn til personlig bestenotering på distansen. Her har hun følge med Ørjan Kommedal (76), Thomas Hetland (1) og Roger og Bjøro Nevland (delvis skjult).   Foto: Lise B Hetland

Inge E Mæland drar en stor gruppe etter 800 m. Inger har hatt stor fremgang det siste året og løper inn til sterke 37.29 og 2. plass på 10 km.   Foto: Knut Ro Sørensen.

Tom Erik Halvorsen leder ann i tetfeltet etter 3 km løping.    Foto: Lise B Hetland.

Ann Iren Undheim løper et fint halvmaraton i Egersund og kommer inn på 1.36.46.   Foto: Lise B Hetland.

Kjell Sigve Grønning fra Dalane SK på 10 km.                 Foto: Lise B Hetland.

Kristoffer W Hansen fra Spirit friidrett.                                     Foto: Lise B Hetland.

Jan Hetland fra Egersund IK friidrett løper Egersund halvmaratonfor 20. gang.     Foto: Thomas Hetland.