Onsdag kl. 14.00 møttes 13 sporty løpere opp for en hyggelig og sosial treningstur før påskeferien setter inn for alvor. Initiativtakerne kalte opplegget for ”Vi løper påsken inn – Påskeharemaraton”.

Oppstart var ved Ervik-krysset på nordsiden av byen, og herfra løp man ut til Stornes med retur til Ervik. Distansen var på totalt 7 km (kart), der man selv valgte hvor mange runder man ville løpe. Det ble arrangert et tilsvarende opplegg i desember i fjor med det klingende navnet ”Romjulstrimmen - Pinnekjøttmaraton”.

Det var ingen startnummer eller tidtaking og heller ingen påmeldingsavgift, men det ble oppfordret til å gi et frivillig bidrag til ultraløper Petter Vabog’s innsamlingsaksjon til Barnekreftforeningen. Denne aksjonen – ”60 tusen – 60 mil – 60 år” - kan man lese mer om her (eventuelt via egen gruppe på facebook).

Det var flere som løp ekstra langt. Geir Johansen ga seg tilslutt etter 7 runder, og med en liten ekstrasløyfe rundet han 50 km. Marit Lindstad stoppet etter å ha passert maratondistansen på 42 km. Det er bare 3 uker siden disse to gjennomførte sin egen ultraintervall med målsetning om 8 x 10 km på ett døgn. Geir fullførte alle 8, mens Marit stoppet etter 60 km, imponerende av begge to!

Marit_og_Geir.jpg

Marit Lindstad og Geir Johansen i godt driv etter ca 32 km. Marit stoppet etter 42 km, mens Geir ga seg ikke før ultramaraton - 50 km var i boks. Gratulerer til begge to!

Ellers var det flere som rundet både halvmaraton og 30 km. Det var for øvrig en meget god stemning blant alle som løp, og løpeforholdene var optimale med lite vind og strålende påskesol! For å bekrefte selve Påskeharemaraton dukket den virkelige påskeharen opp da hovedgruppa var kommet ca 18 km ut i løypa. Den krysset veien med en litt større gjennomsnittsfart enn løperne…

Om knappe 2 uker starter Harstadkarusellen her i byen, og det er totalt 11 løp som er fordelt utover sesongen. Denne karusellen blir arrangert for 3. gang og er et flott tiltak for alle mosjonister i Harstad og omegn. Det er både rene asfaltløyper samt løp på sti-/grusveier. I tillegg er det tilbud om ulike løypelengder. Med andre ord et godt tilbud som stimulerer til trening og trivsel og skaper en bedre folkehelse!