Årets vinnere fra venstre: Vegard Raaum, Anne Johanne Lind, Marie Aure og Vegard Ølstad.

Nærmere 200 løpere hadde møtt opp på Eggemoen for å løpe 5 og 10 km i år, noe som betyr at løpet begynner å nærme seg slik det en gang var.Stemningen og været var på topp før start. Når startskuddet gikk på for løperne som skulle gjennom 10 km, dannet det seg raskt en trio bestående av Vegard Raaum, Knut Eraker Hole og vår egen Knut Aalien.

Disse holdt sammen de 8 første kilometerne. Knut Eraker ble litt i overkant iverig og måtte til slutt slippe de to konkurrentene. Når det gjensto 1 km klarte Vegard å få en luke på ca. 20 meter til Knut Aalien. Noe som skulle vise seg å holde helt inn til mål. Vegard vant på sterke 33:59. Knut løp inn til en gledelig andreplass med 34:04, noe som var over 1 minutt raskere enn testløpet i samme løype forrige uke. Knut Eraker løp inn til siste pallplass med tiden 34:23.

I kvinneklassen ble det en overlegen seier til Anne Johanne Lind fra Askim IF Friidrett. I den ikke alt for lette løypa, fullførte hun de 10 km på tiden 39:46 og vant med nesten 3 minutter på neste kvinne som ble Silje Moe Simonsen fra Holeværingen. Hun fikk tiden 42:43 og var med det minutt forran tredjeplassen som gikk til Marthe Pedersen fra Hytteplan Sport som da fikk tiden 42:53.

På den halve distansen, 5 km, skulle det bli ungdommen som skulle gjøre opp om pallplassene. Raskeste av dem alle ble Vegard Ølstad fra FIK Ren-Eng. Han vant med tiden 16:34. De to neste pallplassene ble en duell mellom de to unge løpstalentene Kristian Piippo fra Ringkollen Skiklubb og Endre Aamodt fra Valdres Langløparlag/Bagn IL. Denne gangen ble det Kristian Piippo som trakk det korteste strået og kunne løpe inn til en super andreplass med tiden 17.01. Endre Aamodt sikkret tredjeplassen med tiden 17:09.

I kvinnenes 5 km ble det også veldig jevnt blant de tre beste. Maria Aure fra Ringerike Friidretsklubb var klar favoritt før start etter prestasjonen under Oslo Maraton for kort tid siden. Ida Marie Dahl fra Ringkollen Skiklubb har vist at hun kan løpe fort på Eggemoen tidligere. Under Hytteplan-testen i fjor, løp hun inn på tiden 19:01! Men det har rent en del vann i bekken siden den gang. Når regnskapet skulle gjøres opp etter målgang, var det kun 13 sekunder som skilte de tre beste kvinnene fra hverandre. Raskest ble Maria Aure som fullførte på tiden 19:49. Ida Marie Dahl løp inn til andreplassen med tiden 19.59 kun 3 sekunder forran tredje raskeste kvinne som ble Hilde Eide fra Øystre Slidre IL som da fikk tiden 20:02

Ringerike O-Lag har gjort mange endringer på arrangørsiden etter løpet i fjor. Rammen rundt løpet var i år mye bedre enn det har vært etter at O-laget tok over æreverdige Eggemomila. Alt stemte bra, var mye god informasjon fra spiker før start.

I fjor hadde det vært noe dårlig merking av løypetraseen. I år var løypa merket særdeles godt. Men til tross for dette, var det en del løpere som løp feil. Fort gjort at en løper ikke er konsentrert og løper feil og får med seg noen bak. Grunnen til at noen løp feil, kan være at noen hundeeiere som ikke var like glade for at det ble arrangert løp på Eggemoen og syns det var i overkant merket, hadde fjærnet noen greiner som lå i veien. Helt utrolig og trist at noen kan henge seg opp i slike ting.

Uansett så virker det som om Eggemomila er på vei tilbake til det løpet det en gang var. Noe som RingSport syns er svært gledelig.