Ragnhild Haukåen forsvarte fjorårets seier

For to år siden løp Ragnhild Haukåen fra Sør-Vekkom Lauparlag for langt i løypa, og havnet til slutt på en andreplass. I fjor løp hun derimot helt riktig løype, og vant overlegent på ny løyperekord, 3.15.32. I år gjentok hun bedriften og vant nok en gang soleklart. Samtidig senket hun løyperekorden sin til sterke 3.11,11. Dette var altså hennes tredje start i løpet.

- Det var litt vått underveis, men ellers veldig fint løpevær. Det var passe varmt, fortalte hun til speakeren etter målgang.

Nummer to i mål ble Mina Etnestad, som løp på 3.28.34. Mathilde Ilebrekke fra Sandefjord løpeklubb ble nummer tre med 3.32.34.

Ragnhild Haukåen.jpgRagnhild Haukåen tok sin andre seier på rad, i sin tredje start. (Foto: Rolf Bakken)

Magnus Bleken med seier i herreklassen

Mange kjenner sikkert Magnus Bleken fra Rudsbygd IL best som skiløper, men det går raskt unna uten ski på beina også. I dag vant han Birken fjellmaraton på 2.59.30.
- Det var litt klinete i løypa, men det var ikke noe annet å vente, fortalte han.
Og han hadde tydeligvis ingen store tanker på forhånd om at det kunne bli seier.
- Nei, jeg veit ikke hva jeg gikk for jeg. Det ble bare sånn, svarte Bleken på spørsmål om han gikk inn for å vinne i dag.

På andreplass kom Are Denstad fra Strjødals Blink Ski. Han løp på 3.03.31, mens Peder Myhre fra Team Fleischer Finans tok tredjeplassen med 3.03.42. Myhre startet hardt ut, og ledet med 18 sekunder etter første passering på Nevelvatn.