(Alle foto: Rolf Bakken)

Se 120 bilder fra Birken Fjellmaraton på Lunkefjell (K+)

Anita Kivijervi, Ingunn  Heggheim, Martin Hovin  Johansen og Turid Bloms¢.jpgFjellet på sitt beste: Flotte forhold for luftig fjelløping og god stemning på Lunkefjell tidlig lørdag morgen. Her er det Anita Kivijervi som hadde tatt turen fra Alta som leder an foran Ingunn Heggheim, Martin Hovin Johansen og Turid Blomsø.

Ragnhild Haukåen fra Sør-Vekkom Lauparlag løp for langt i fjorårets fjellmaraton og kom inn som nummer to, men i år var det ingen tvil om verken løypa eller om seieren. Med solid ny bestetid på maratondistansen som ble introdusert som Birken-alternativ i 2016, ble Barbro Sætha  slått med 15 minutter. Maren Navarrete Aaberg kom inn på 3. plass åtte minutter senere.

Barbro Sætha og Hedda Von Der Lippe Gythfeldt.jpgToer og firer i følge: Barbro Sætha (til høyre) holdt 2. plassen helt til Lillehammer, og Hedda Von Der Lippe Gythfeldt (30131) endte på 4. plass.

Maren Navarrete Aaberg.jpgPå pallen: Maren Navarrete Aaberg løp seg opp til en sikker 3. plass til slutt.

ALLE RESULTATER

Det var jevnere i herreklassen der Yngvar Høimyr Solberg, Brede Bergseng Olsen og Sindre Weydahl holdt følge på første halvdel som går i fjellterreng før løperne er tilbake på Sjusjøen. Yngvar Høimyr Solberg løp deretter ifra nedover Sjøsæterlia og økte jevnt og trutt til forfølgerne og vant med fem minutter på Brede Bergseng Olsen. Marcus Engebretsen greide å innhenteSindre Weydahl og tok dem siste pallplassen ytterligere fem minutter bak.

Yngvar H¢imyr Solberg.jpgAvsluttet best: Vinner Yngvar Høimyr Solberg på Lunkefjell.

Brede Bergseng Olsen.jpgFørst fra start: Brede Bergseng Olsen ledet an over Lunkefjell.

Sindre Weydahl.jpgTommel opp: Sindre Weydahl er godt i gang - og det holdt nesten til pallen etter 42 km.

Johnn Bratteli og Marcus Engebretsen.jpgGodt disponert John Bratteli (30009) og Marcus Engebretsen løp seg opp til hhv. 5. og 3. plass.