Påmeldingene strømmer på, og vi setter deltakerrekord med solid margin. Ti dager før løpet er det allerede 100 flere påmeldte enn i fjor, så målet om rundt 1000 deltakere er innen rekkevidde. Men i år håper vi at vi slipper å avvise folk flere dager før løpet. 

- I fjor måtte vi stenge påmeldingen fordi vi ikke hadde «turt» å bestille nok medaljer og startnummer. Det bør ikke bli noe problem i år, smiler Schjetne

Stenger Bispeveien
- En ny og viktig milepæl for oss i år er at vi har fått tillatelse til å stenge Bispeveien under selve løpet. Det gir oss en helt annen ramme rundt arrangementet, og vi får et mye enklere trafikkbilde å håndtere. Det blir tryggere både for vakter og deltakere. Så vidt jeg vet er dette første gang kan vi si at Bispeveien blir helt stengt for trafikk og blir gå-gate, sier Schjetne. 

Ny distanse for de største barna
Nytt av året er også en 2,5 kilometers trasé som er satt opp for de ivrigste deltakerne i barneløpet og for de yngste ungdommene opp til 13 år. 

- Vi fikk mange spørsmål om vi ikke kunne sette opp en litt lenger løype for de eldste barna. Og etter massivt press , ikke minst fra egne barn, fikk vi satt opp en 2,5 km distanse som utelukkende går på gangveier rundt Revetal. Det blir en trygg og barnevennlig løype og et positivt tilskudd til arrangementet, mener Schjetne.

Mosjonsløpet for absolutt alle
Mottoet til RE-MILA er «mosjonsløpet for absolutt alle».  

- Derfor er vi i år ekstra glade for at vi endelig har fått med oss deltakere i rullestolklassen, fortsetter Schjetne. - Jon Ivar Sandhaugo er første påmeldte, og representerer landslaget i Skiforbundet SH. Jon Ivar skal stake seg rundt 5-kilometeren.  Det er ikke utenkelig at han slår alle som løper med klar margin. Dette håper jeg kan være en inspirasjon både for oss som er funksjonsfriske og andre funksjonshemmede til å bli mer aktive. Det er ingen unnskyldning for ikke å holde seg i form, sier Schjetne. 

Hele bygda er med
- Et viktig mål for oss har vært at RE-MILA skal være en aktivitet som samler hele kommunen mot et felles arrangement. Derfor er vi stolte over å ha med oss alle idrettslagene i kommunen på arrangementet. Både Ramnes IF, RE FK, RE Sykkeklubb og IL Ivrig stiller med funksjonærer. Alle gode krefter stiller opp, og det er utrolig hyggelig. 

Voksenkorpset Blågjengen stiller også opp og skaper liv med korpsmusikk under løpet, Pepper Sport stiller med oppvarmere, og til og med Kirkekontoret spurte om det var noe de kunne bidra med. De bestemte seg derfor for å arrangere en sportsgudstjeneste på søndagen i god tid før løpsstart slik at det skal være mulig å få med seg noe for både kropp og sjel på løpsdagen.  Kanskje det kan bidra til at (vær)gudene er på vår side i år også, smiler Schjetne.

Ordførerkandidatene stiller 
Den bitre ordførerduellen endte opp med favorittseier til Senterpartiet i år også. Nå ser det også ut til at de fleste andre kandidatene har tatt utfordringen og løper/går RE-MILA (noen som straff for tapet, andre mer frivillig). De må alle uansett bøye hodet ydmykt ved målgang å ta imot medaljen av seierherren, den gjenvalgte ordfører Torvald Hillestad, avslutter Schjetne med et smil.

Ordfoerer_ReAvisa_Re-mila_019_NETT.jpg
Ordføreren vil være på plass og dele ut medaljer også i år. (Foto: ReAvisa) 

Starttidspunkt
11.00: Oppvarming
11.15: Barneløp
11.45: 2,5 km
12.15: 5 og 10 km

Rullestolklassen starter 5 minutter før 10, 5 og 2,5 km. Nettpåmelding stenger kl. 23.59 dagen før løpsdagen. Etteranmelding fram til 1 time før start på løpsdagen.

RE-MILAS heimeside

Kolleksjon_2015.jpg
Både kolleksjonen og de unge er klar for RE-MILA 11. oktober. (Foto: arrangøren)