Når det gjaldt værforholdene så var det 6-7 grader, solgløtt, noen snøfnugg og vind fra nord med opptil 12 m/s i kastene. Særlig på det første strekket var motvinden merkbar. 

Løypelengden på Valderøya Rundt er 8,7 km. Det følger for det meste fortau, men også litt grusveg midtveis i løpet. Start og mål er ved Idrettshallen i Giske kommune.

Begge tovalvinnerne i løpet var for oss ubeskrevne blad. Jonas Bjørnerem fra Midsund vant herreklassen på tiden 29.39. Vi leser at Jonas også var med på Valderløpet i 2022. Da blei han nummer fire med tiden 31.40, altså en forbedring med 2 minutt på to år. Jonas har vunnet et løp tidligere. Det var Kyststien Rundt i Bud i 2023.

På forhånd var det tre favoritter som markerede seg ganske tidlig i løpet. Men bak disse løperne lå det en kar fra Romsdal og lurte i ly for vinden. Det var Jonas Bjørnerem, og til slutt stod det mellom 24-åringen Jonas og 50-åringen Kristian Nedregård fra Ålesund. Ungdommen hadde raskeste spurt. Kristian fikk tiden 29.47 og Lars Thoresen Haug, Ålesund blei nummer tre på tiden 29.54.

Også i kvinneklassen fikk vi en overraskelse. Silje Nilsen fra naboøya Giske blei vinner på tiden 34.39. Janne Elin Vatnaland, Ålesund blei nummer to med tiden 36.18. På tredjeplass kom Kari-Anne Tryggestad Ryste, Sunnylven IL i klasse K55-59 år på tiden 37.02.

 

RESULTATER

Se flere bilder

StartMange deltakere, men også mange tilskuere i dagens løp på Valderøya

Start1Han gjør det igjen, startnummer 247 Jens Petter Fylling. Han vinner starten og får bilde av seg i media. I mål blei han nummer 29

Start2Så følger Lars Thoresen Haug (177), Kristian Nedregård (296) og Frode Bakken (235)

Start3Hilmar Kråkenes (237), Svein Oskar Nedregård (288) og Kristoffer Nonstad (243)

Halveis_tetHalveis i løpet har vi denne trioen i tet. Men han vi ikke ser på bildet og som ligger i rygg, er Jonas Bjørnerem

Halveis_LukkedalOle André Lukkedal blir til slutt nummer 5

Halveis_Karl_Idar_VikKarl Idar Vik blir nummer 6

Halveis_Frode FuglehaugFrode Fuglehaug tar sjuendeplassen

Halveis_Hilmar_KraakenesHilmar Kråkenes blir nummer 8

Halveis_Silje_Nilsen[1]Silje Nilsen blir beste kvinne i Valderløpet

Halveis_Janne_Eloin_VatnalandJanne Elin Vatnaland tar andreplassen

Halveis_Kari_Anne_Tryggestad_RysteKari-Anne Tryggestad Ryste (186) blir tredje beste kvinne. Startnummer 220 er Tore Rørstad

Halveis_May_Evy_NesheimSå kommer May Evy Nesheim 

Halveis_Mari_TorvangerMari Torvanger blir nummer 5 i kvinneklassen

Maal_Jonas_BjoerneremJonas Bjørnerem vinner Valderløpet 2024

Vinner_Jonas_BjoerneremJonas etter målgang. Han hadde god støtte fra familiemedlemmer fra Midsund (bak)

Maal_Kristian_NedregaardKristian Nedregård blir nest beste herreløper

Maal_Lars_Thoresen_HaugLars Thoresen Haug tar tredjeplassen

Maal_Marcus_MegrundMarcus Megrund blir fjerdemann