Med 32.910 løpere i mål ble det satt deltakerrekord i Paris Halvmaraton søndag 2. mars. Det var også mange norske med, men siden det ikke er mulig å søke på nasjonalitet i resultatlista, er det vanskelig å presentere en norsk resultatliste.

Men vår statistikk-sjef i Kondis, Rune Fossheim, har likevel funnet en del norske resultater. Av dem er det veteranene Svein Agnar Gundersen og Hanne Nordanger som plasserte seg best av de norske som deltok.

Tekst: Rune Fossheim og Kjell Vigestad. Foto: Bilder fra arrangøren.

Er det flere norske som løp i Paris på tider aktuelle for den norske halvmaratonstatistikken, så send en melding til kondis@kondis.no.

6850 DAHL Erik  SH 01:43:08

Mulle Wasihun fra Etiopia vant Paris Halvmaraton på gode 1.00.08.

Alle resultater: Paris halvmaraton 2014

Start og mål for Paris Marathon er ved Chatau de Vincennes (i bakgrunnen) og flere kilometer av løpet går i Vincennes-skogen i østkanten av Paris. Her står de rundt 33.000 deltakerneklar til start i fem startgrupper foran slottet.

En av de fem startpuljene på vei inn i en runde i Vincennes-skogen før løypa går inn mot sentrum i Paris.

Det er musikkgrupper som underholder for hver 500 m i hele løypa, 40 band, orkester etc. er i sving under løpet.

Underveis i en flott by med mange imponerende bygninger i en ganske flat løype.

Løypa for Paris Halvmaraton har start og mål i utkanten av Vincennes-skogen og går inn til Paris sentrum forbi Bastille-plassen og langs Seinen forbi Notre Dame før turen går tilbake til Vincennes-skogen.

Selv om Paris Halvmaraton inviterer noen av verdens beste løpere til å delta, så er det i første rekke et løp for mosjonister. Påmeldingstaket var i år 40.000 som ga deltakerrekord med 32.910 løpere i mål.

Så glad blir man når 21,1 km er gjennomført!