TRYKK HER for STOR utgave av lagbildet.

Om ikke like tørre og gode forhold som for to år siden, så var det atskillig bedre forhold enn i fjor, da svært gode herre- og kvinnefelt løp opp til toppen på det første løpet i årets Motbakkecup i Maridalalpene.
Et lett duskregn var til stede under noe av løpinga, men det gav seg etterhvert og temperaturen var ganske så god både for løping og for å slappe av etter løpet.

Rett Til Værs! er den klassiske løypa som ble brukt av skiløperne tilbake på nittitallet til bakketrening, og Sørbråten IL arrangerte løp her frem til år 2000 med bl.a. Ine Wigernæs som vinner av det siste løpet på en tid som var to sekunder saktere enn det Annie Bersagel vant på 16 år senere.

SRM tok over løpet i 2010 og siden da har løpet inngått i Norges første motbakkekarusell, som arrangeres av den samme arrangøren.

HER kan du se bilder fra Rett Til Værs i 2000.

Løypa er på snaue fire km og starter ganske lett med flat løping på skogsbilvei før det går oppover, men fortsatt på skogsbilvei, Etter et nytt flatt parti går så løypa inn i skauen, og det bys på noen solide kneiker blandet med noen flate hvileskjær før en bryter oppover i klyv i en steinet kløft helt på slutten. Og så avsluttes det med snaue 100 meter med myr som kan være søkkvåt, men som i år var relativt tørr.

Det var tidenes sterkeste felt som løp tirsdagens Rett Til Værs! To mann løp under 20 minutter og de var begge tett på løyperekorden. Fem kvinner løp under vinnertiden i fjor.

80 fullførende deltakere var opp fra fjorårets 76 deltakere.

Se alle våre bilder fra arrangementet i vår bildedatabase.

Eirik Gramstad, Vidar var tilbake på toppen på Mellomkollen der han for fire år siden satte løyperekord.
Det ble ikke rekord denne gangen, men han var bare 13 sekunder bak.

Fjorårsvinner Øyvind Heiberg Sundby, Tjalve, gjorde et meget bra løp og var rett i hæla på Gramstad.
Han løp over 1,5 minutt fortere enn i fjor. Dagen før ble han nr.8 i Kollentrappa

Erling Hisdal, Tjalve gjorde sitt siste løp før Norgescupen i Motbakkeløpene starter opp til helgen. Med Grefsenkollen Opp (5. plass) og Skuggenatten Opp (4. plass) har Hisdal fått en god oppkjøring mot Norgescupen i motbakkeløp hvor han jager  å bli Østlandets representant på pallen etter fjerdeplassen sammenlagt i fjor.

Annie Bersagel kom fra seier i Grefsenkollen Opp  til seier i debuten i Motbakkeløpene i Maridalsalpene, dagen etter at hun løp Kollentrappa. Hun var over et minutt foran Tove Andersen, vinner av Motbakkecupen i Maridalsalpene i fjor.

Tove Andersen, Rustad er tittelforsvarer i Motbakkecupen i Maridalsapene. Mot Bersagel var hun sjanseløs, men hun kom først av de neste fire løperne som kom i mål i løpet av et drøyt minutt.

Marit Vala var tett på sin klubbvenninne fra Rustad og løp inn til tredjeplass.

Flere bilder av Stian S. Møller finner du under resultatene.

ALLE   RESULTATER

Harald Solhaug Næss, Vidar debuterte på Rett Til Værs! med en fin fjerdeplass med 21.47

Magnus Sedeniussen, Gjelleråsen var klart den yngste deltaker og vant 14-15 års klassen og ble nr. 14 totalt, samme plassering som i fjor men nesten to minutter raskere.

Tomas Tronstad, OBOS på tredjeplass i 40-44 år

Juni Osnes Lund, Tjalve vant både Skjennungstua Opp og Fagervann Opp i fjo. Nå ble det fjerdeplass i
sesongdebuten i Motbakkeløpene i Maridalsalpene.

Marit Brennhovd, Vidar tok en flott  9. plass i det harde feltet og holder formen meget bra i klasse 50-54 år.

Lars Liestøl, Skarphedin holder unna for et kobbel med løpere

Runar Sageng, Norrøna Storkjøkken og Ragnar Ulsund, Hafslund kommer tett mot mål med fine smil.

Solveig Sørdal løper inn til en fin 10. plass

Molly Bazilchuk tar 11. plassen

En meget sliten John Fuller løper i mål på 29:00 og vinner klasse 50-54 år

Joakim Wethal, BUL kommer inn på plassen bak.

Linn Haavelsrud Klaesson blir nr. 13, men må se tre klubbvenninner fra Rustad foran seg.

Terje Gangås slår den langt eldre Ingar Madsen i klubbduellen i RYE. Som vi ser løp Gangås Kollentrappa dagen før. Det var han ikke alene om blant Rett Til Værs!-deltakerne.

Erik Tørstad løper inn til 31:00

Synne Irene Fjellstad slår Frida Næss-Ulseth med ett sekund i spurten.

Konsentrert Hilde Gjelsvik løper inn til 32:42, 1 minutt og 25 sekunder raskere enn året før.

Finger opp fra Oleksandr Slobodianiuk

Lars Martin Fischer, Apexklinikken

Peder Bäck, Skotterud Sykehjem

Marianne Siksjø Brevig

Hanne Lotte Moen,Lyn raskeste kvinne i 45-49 år

Aleksandra Kustra med Frank-Stian Svingen kommer med Tore Brønnum i bar overkropp i bakgrunnen.

Tim Bennett er tilbake som SRM-arrangør etter mange års permisjon. På Rett Til Værs! debuterte han som arrangør i Motbakkeløpene i Maridalsalpene. Her trekker han ut ett av syv gavekort a kr.500 til deltakerne som var igjen på toppen etter at alle var kommet i mål.

Kl.16:00 begynte arrangørene å bære opp utstyr og merke løypa. Her med Liv Lystad, Heming Leira og Tim Bennett, mens Stian S. Møller er bak kamera.