Den tredje øvelsen i forsøksprosjektet Ribbungtrippelen, et løp fra Sætrang til Bønsnes, går av stabelen lørdag 13. oktober i år. Halve startkontingenten går til høstens TV-aksjon.  Bildet er fra regattaen tidligere i år,

Primus motor for løpet og trippelen er tidligere Kondis-redaktør Fred Harald Nilssen.

Ribbung-løpet kommer til å følge St. Olavsleia, også kalt pilegrimsleia fra Haug til Tyrifjordens bredd på Røysetangen i Hole. Løpet skjer med rot i Håkon Håkonssons kongesaga. Under borgerkrigen hadde ribbungene lagt seg til på Sætrang i 1220. Kongens menn forsøkte å angripe ribbungene nordfra, men ribbungene flyktet sørover og over isen til Vikersund. De unnslapp fordi snøforholdene ble for vanskelige for kongens menn.

Skirenn på isen og regatta
Tidligere i år har det vært arrangert skirenn på isen fra Sylling i Lier til Sundvollen i Hole. I sommer ble det arrangert regatta på samme strekning.
To fullførte regatta

Ribbungtrippelen - et alternativ til Birkebeinertrippelen?
Neste år blir det invitert til den første Ribbungtrippelen. Her trenger en ikke å sitte hysterisk og anspent og vente på og taste seg med som i Birkebeinertrippelen. De blir bare å møte opp til start.

Roeysehalvoeya_ribbungene (640x480).jpgAvhengig av isforholdene på Tyrifjorden blir terminlista slik:

  • Ribbungrenn 15. mars
  • Ribbungregatta 9. august
  • Ribbungløp 11. oktober

-Det er bare å legge av seg all eventuell frustrasjon for ikke å få være med i den forvokste og kommersielle Birkebeinertrippelen og legge seg i trening til Ribbungtrippelen, sier Fred Harald Nilsen..

Bildet: Røysehalvøya med Frognøya hvor ribbungene holdt til og var til plage for Håkon Håkonsson. Nå skal den mer fredeligere Ribbungtrippelen sette sitt preg på området.