- Vi er fornøyde med sølvmedalje, men selvfølgelig er det en bismak når Norge 2 blir disket helt på slutten, sa Pia Young Vik etter å ha løpt i mål som 3. jente på sisteetappe under dagens sprintstafett på junior-VM i Baia Mare.

Young Vik var altså 3. jente i mål, men det ble sølvmedalje på det norske førstelaget. Dette da Ingeborg Rygg Eikeland som var nummer 2 i stafetten ved passering arenaen på sisteetappe hoppet over en av de aller siste postene. Rygg Eikeland var først over mål, men ved avlesning av SI-pinnen ble det klart Norge 2  var disket. Dermed ble det seier til Ungarn og gårsdagens vinner på den individuelle sprinten Rita Maramarosi, som kunne juble for nok et gull.

For Norges del ble det som Young Vik antyder, en bismak på sølvmedaljen til førstelaget da andreoppstillingen med Mathea Gløersen, Alfred Bjørnerød, Jonas Fenne Ingierd og nevnte Ingeborg Rygg Eikeland også hadde gjort en oppvisning i stafettløping i gatenettet i Baia Mare.

- Vi har løpt 8 gode etapper i dag, sa sølvvinnerne i Norge 1 samstemt. Men da det dessverre endte i skuffelse for andrelaget, ble det ny medalje på Young Vik,  som løp inn til individuelt sølv i går, og hennes lagkamerater på Norge 1.

Kristin Melby Jacobsen, Iver Dalsaune Thun og Brage Takle «servet» sisteetappeløper  Young Vik på eksemplarisk vis, men i kamp mot ungarske Maramarosi og andrelagets Rygg Eikeland så det tøft ut underveis på sisteetappe:

- Da jeg var nummer 3 ved passering arena med såpass gode løpere som Ungarn og Ingeborg (Rygg Eikeland) var foran meg, skjønte jeg at det ville bli tøft. Særlig siden det bare er ett lag per nasjon som regnes i resultatlisten. Men jeg tenkte at jeg bare måtte gjøre jobbe også på sisterunden. Og dessverre skjedde det også noe som ikke var så moro for Norge 2, sa Young Vik. Verken hun eller resten av laget klarte helt å juble for sølvmedaljen som kom etter en feil fra lagvenninnen i Norge 2. Men det ble altså Ungarn foran Norge 1 og Finland 1 i de offisielle resultatlistene etter dagens sprintstafett.

Dermed følger Norge opp gullet fra fjorårets premiere av denne distansen på junior-VM med et sølv i år, så kan Norge 2 også ta med seg at de har medaljenivå og vel så det, selv om det er mager trøst når det til slutt endte med disk i de offisielle resultatene.

Junior-VM i Baia Mare fortsetter onsdag. Da er det ut i skogen for mellomdistanse, deretter er det langdistanse på fredag, før mesterskapet avsluttes med skogsstafetter på lørdag.