Thomas sikret seg en god posisjon allerede på startsiden og sikret seg andreplassen inn i første sving. Deretter gikk det langsomt fram til tyske Marcel Fehr gikk fram og tok ledelsen etter 300 m. Thomas fulgte opp med en gang og gikk fram på andreplass og passet på den posisjonen helt til den britiske vinneren tok ledelsen da det gjensto en runde. Dermed ble Thomas liggende på tredjeplass.

Da enda en tysker forserte inn mot siste sving, var Thomas på fjerdeplass. Gjennom siste sving fikk britiske Adam Cotton noen meter tyskerne, så veien fram til førsteplassen ble lang for Thomas i det 100 m gjensto. Han passerte raskt den ene tyskeren og tok den andre ca. 15 meter før målpassering.

Vi tror Thomas løp et maksløp i finalen og vi har liten tro på at det kunne blitt bedre enn sølv denne dagen. Vi gratulerer Thomas med et kjempeløp.

Også Thea Krokan Murud løp finale i dag. Hun løp på 10.04.41 på 3000 m og tok 9. plassen etter en sterk sisterunde. Det er et stykke unna persen for 17-åringen, som er to år yngre enn de fleste av konkurrentene. Men med 29 varmegrader i skyggen og mye mer i sola, så var heller ikke forholdene de aller beste for langdistanseløping.

Live-overføring på nettet (Se 1500 m-finaleløpet i reprise - se peker nedenfor visningsruta)
Live-resultater

Målfoto 1500 m:

Avstanden fra til gullmedaljevinneren ble på 72 hundredeler eller ca, 4-5 meter.