(Fotografer i Mjøsparken: Thomas Pedersen/Rune Smedstad)

Mjøsparkløpet, som ble arrangert for 5. gang av TINE tirsdag, er hvert år et av de aller mest populære løpene i Hamarkarusellen, så også i år. Med 53 deltakere var det hårfint under karusellens “all time high” i Tipperunden i år med 54 og likt med fjorårets rekordutgave i Mjøsparken som hadde 53 deltakere. Den var det seks trimmere uten tid, slik at 51 løpere på tid i år er rekord målt i aktive løpere. Med TINE som arrangør vanket det selvfølgelig Litago i mål til alle tirsdag kveld.

Jo Reistad fra Furnes ble kveldens suverene vinner med over et minutts margin på gode 17:35. Det ble litt kamp om 2. plassen, men Henning Mortensen (Lillehammer IF/Asko) var raskest i spurten og henviste Erlend Engum (Hamar IL Triatlon) til 3. plass. Tom Dønnem (Imom) fulgte også like bak på 4. plass.

Jo Reistad paraderer på oppløpet.

Henning Mortensen, Erlend Engum og Tom Dønnem i følge på første runde.

20:01+2:26(19:57)

Blant kvinnene var det to som skilte seg klart ut, nemlig Marte Kjøren (Lillehammer IF) og Marianne Myklebust (Hamar IL Friidrett). Marte viste seg som den sterkeste utover i løpet og vant med drøye halvminuttet på 19:29. Anne Storslett (Moelven IL) tok 3. passen like foran Ingrid Røbøle (Hamar Skiklubb/Hamarløperne).

Marte Kjøren og Mariann Myklebust som fartsholdere for en stor gruppe på første runde.

25:47+6:18(25:40)

Neste løp om to uker er det 4 km lange Oddeløpet på Domkirkeodden før vårsesongen avsluttes med 10000 meter på Børstad tre uker senere.