Stian Angermund-Vik jubler over ny seier i dag i SkyRunning-verdensmesterskapet.

Stian Angermund-Vik har i løpet av helgen klart noe bare Kilian Jornet har klart, nemlig å vinne to titler i løpet av verdensmesterskapet i Skyrunning. Fredag vant han Vertikal Kilometer og i dag har han vunnet 42 km fjellmaraton.  (Se innspurten på fjellmaraton på kondis.no sin facebookside)

VERTIKAL er for de som liker det brattest mulig. Løypa Stian Angermund-Vik ble mester i, BUFF® EPIC TRAIL VK, var 2.8 km lang med 1030 meter stigning . Den gjennomsnittlige stigningen var på 30,7 % og 50,4 % på det bratteste.

Det er individuell start i VM, så her må en "løpe" forbi løpere som holder lavere tempo. Foto: Philipp Reiter

- Det var utrolig deilig. Dette har vært mitt største mål for sesongen, sa verdensmesteren til BT etter løpet
Angermund-Vik startet løpet rolig og dro på mer og mer etterhvert. Det er ikke fellesstart, og dermed er det vanskelig å vite hvordan en ligger an underveis.
- Jeg visste at jeg hadde løpt bra, men de sterkeste løperne kom etter meg. På slutten av løypa var det en solid heiagjeng som Angermund-Vik takket for motivasjonen mot mål.

Angermund-Vik vant Bergen Fjellmaraton i juni. Der satte han også løyperekord på den knalltøffe 21 kilometer lange løypen på tiden 1 time 34 minutter og 58 sekunder. Les reportasjen på kondis.no her.

Tiden på egen klokke var fem sekunder svakere enn den offisielle tiden til Angermund-Vik. Innspurten til Angermund-Vik kan du se på kondis sin facebookside her.

Kvinneklassen
I kvinneklassen vant franske Christel Dewalle foran spanjolene Laura Orgue og Maite Maiora. Orgue er forøvrig klar for Skåla Opp,  som også Dvergsdal og Angermund-Vik også er.

Det var flere norske med. I kvinneklassen tok Eli Anne Dvergsdal en niendeplass, Therese Sjursen ble nr.11 og Marit Stensby, som debuterte i mesterskapet, tok 32. plass.

Seierspallen_640.jpgEn seierspall Angermund-Vik aldri vil glemme.  Foto: Philipp Reiter