Se alle våre bilder fra Bergen Fjellmaraton her.

Hele 1269 personer fullførte Bergen Fjellmaraton som er et halvmaratonløp med start i Montana i Bergen og mål ved Skansemyrene idrettsanlegg rundt fire fjell seinere. Løpets største utfordring er fra start og opp til Vidden bak Ulriken hvor deltakerne skal bestige rundt 500 høydemeter på kun et par-tre kilometer.  Deretter flater det ut over Vidden, og ferden føles med ett mye mer behagelig. Deretter passerer deltakerne Vareggen og Blåmanen, før nedstigningen starter mot Fløyen og Skansemyren.

Mens noen fant drikkestasjonen, ved Vikinghytten etter halvgått løp, som løpets høydepunkt på denne varme solskinnsdagen, drømte nok de fleste om den nygrilla hamburgeren de var lovet av arrangøren i mål.

De tre beste i kvinneklassen ble:
Anita Iversen Lilleskare, 2.00.45
Kirsten Marathon Melkevik, 2.02.50
Lina Rivedal, 2.14.04

Se fullstendige resultater for kvinneklassen her.

De tre beste herrene ble:
Stian Angermund-Vik, 1.34.57
Sindre Hoff, 1.40.26
Yngve Kiserud, 1.42.57

Se fullstendig resultater for herreklassen her.

Fullstendige resultater for henholdsvis kvinner og menn i turklassen finnes her.

Stian Angemund-Vik_foto_Janne_Jensen_640.jpgGlad vinner: Stian Angermund-Vik hadde fortsatt energi til et gledeshopp da han løp i mål som vinner på Bergen Fjellmaraton på tida 1.34.57. Foto: Janne Jensen.

Fjellmaraton starten foto janne jensen 640.jpgKonkurranseklassen: Hele 518 deltakere gjennomførte Bergen Fjellmaraton i konkurranseklassen. Foto: Janne Jensen.

Anita Iversen Lilleskaret_foto Roy Einevåg 640.jpgFlott utsikt: Det var flott utsikt på flere steder i den 21 kilometer lange løypa. Her er nr 302, vinneren av dameklassen Anita Iversern Lilleskare, i ferd med å bestige de første 500 høydemetrene opp fra start. Foto: Roy Einevåg.

Godt humør: Håvard Blom er i godt humør på vei opp mot Uliken. Foto: Marianne Røhme.

Over Vidden: Her er f.v: Lillian Bergheim, som ble 18. beste kvinne, og Kari Bjørkhaug Trones, som ble 29. beste kvinne i mål, på vei over Vidden. Foto: Marianne Røhme.

Spøkefugl: Til og med i konkurranseklassen var det noen som tok seg tid til å tulle med fotografen. Klas Færøvik (bildet) kom på tredjeplass i klassen sin på tida 1.59.14. Foto: Marianne Røhme.

Godt jobbet: Geir Storetvedt Skaten kom på 5. plass blant mennene og vant klasse 40-49 år på tida 1.47.26. Foto: Marianne Røhme.

Mot solnedgangen: Det var utrolig fint vær da Bergen Fjellmaraton ble arrangert, og mot slutten av kvelden løp løperne mot solnedgangen. Her har de utsikt mot Eidsvåg. Foto: Marianne Røhme.

Fjellmaraton grilling foto janne jensen 640.jpgHøydepunktet: Hamburgeren i mål var høydepunktet for de fleste. Allerede tidlig i løpet var det flere som snakket om hvor god den skulle bli. Foto: Janne Jensen.