Det ble en vindfull dag for de 161 løperne som fullførte Spirit halvmaraton eller 10 km. Stiv kuling med storm i kastene merktes godt på de åpne slettene hvor vinden sto rett i mot eller fra siden.

På 10 km tok Ørjan Grønnevig tidlig kommandoen og det dannet seg en gruppe på seks løpere her. Etter en drøy kilometer løp dessverre denne gruppen feil og de ble gjort oppmerksom på dette av kondis.nos utsendte som var 10-12 sekunder bak på dette tidspunktet. De tapte nok en 20-25 sekunder på denne feilløpingen.

Dag E Bøtun og Karl Thunheim dannet etter hvert teten på 10 km da Ørjan Grønnvig ikke fullførte. Dessverre ble disse to løperne henvist feil mot mål og de fikk ikke sine fortjene plasseringer. Det ble dermed seier for Håvard Øglænd på 10 km. I kvinneklassen tok Mia Marie Larsen en soleklar seier.

På halvmaraton klarte John Henry Strupstad å slå Svein O Risa i spurten etter at disse to hadde fulgt hverandre som skygger i løpet. Det var dessverre også en del feilløping blant halvmaratonløperne da de løp feil i et kryss på andre runde og fulgte den gamle traseen.

I kvinneklassen vant Elise S Mosvik halvmaraton med en solid margin til neste løper.

Spirit Friidrett legger seg flat og beklager:

Det er bare å beklage at en intern kommunikasjonssvikt har ledet til at andre vendepunkt i den kontrollmålte løypa er oppmerket 256 m før det skulle i traséen.

Etter at alle løpere hadde passert rundt løypas øvre snupunkt etter vel 2 km (ved drivhuset nær Sola sentrum) er skiltene for vendingen mellom 14-15 km i halvmaratontraséen dessverre plassert 256 m før oppmålt sted vending.

Dermed representerer årets tider en løpt distanse på 20.585 m. (21.097,5m - (256+256) = 20.585

Spirit Friidrett  må i dag beklage at tidene på halvmaraton ikke vil telle med i statistikker for halvmaraton.

Spirits hjemmeside med resultater

Solabladet med bildegalleri


Start_10km_ingolfIMG_9176.jpg
Starten på 10 km.                                                                                                          Foto: Ingolf Dale.


haavard_ingolfIMG_9333.jpg
Håvard Øglænd fra Spirit.                                                                                       Foto: Ingolf Dale.

halvmaraton_ingolfIMG_9208.jpg
Halvmaratonfeltet etter 400 m.                                                                                  Foto: Ingolf Dale.

2km_ingolfIMG_9380.jpg
Halvmaraton løpere etter 2 km.                                                                                   Foto: Ingolf Dale.

risa_strupstad.jpg
John H Strupstad (129) og Svein Ove Risa har startet spurten.                      Foto: Thomas Hetland.

vindIMG_4077.jpg
Heftige forhold i vinden langs Solastranden.                                                     Foto: Thomas Hetland.

lise_trudeIMG_4093.jpg
Lise Bentsen (12) er snart i mål på 10 km og Trude Håland (gul jakke) skal snart ut på andre runden.
Foto: Thomas Hetland.