Med Fredriksten Festning i Halden som kulisser ble Showrittet gjennomført av MTB-eliten. I tillegg til pengepremier til de beste, var det også lagt inn spurtpriser underveis på de 10 rundene rytterne skulle gjennom. 

Svenskene tok med seg det som var av spurtpriser, og i tillegg dominerte de også premiepallen. I likhet med de to foregående årene var det den tidligere svenske OL-deltager Emil Lindgren som vant rittet, etterfulgt av landsmann Fredrik Edin. Ole Christian Fagerli ble beste nordmann på 3. plass.

- Det ble høy fart helt fra start. Forferdelig tungt, og jeg vurderte å gi opp, fortalte Fagerli etter målgang.

Fjorårets sammenlagtvinner av Norgescupen i rundbane, og årets nordiske mester, ga seg imidlertid ikke. Og for det ble han altså belønnet med en 3. plass og tilhørende pengepremie.

De 6 beste i Showrittet:
1. Emil Lindgren, Sverige
2. Fredrik Edin, Sverige
3. Ole Christian Fagerli, Norge
4. Mattias Nilsson, Sverige
5. Jens Westergren, Sverige
6. Andreas Jermstad Gravdal, Norge

At Emil Lindgren vant i dag, gir kanskje et tegn på hva vi har i vente på Grenserittet i morgen? De to foregående årene når han har vunnet Showrittet, har han nemlig også vunnet Grenserittet.

Resultater

Les også:

Heidi Sandstø vant Grenserittet
Grenserittet i bilder
Barnerittet: Tidlig krøkes....
Grenserittet junior - reportasje
Svenskene dominerte showet på Fredriksten Festning
293 deltok i Speedseeding


De tre beste i Elite Showrittet: I midten vinner Emil Lindgren (med sin 6 måneder gamle sønn), Fredrik Edin (til ventre) ble nummer 2, mens Ole Christian Fagerli (til høyre) ble beste nordmann på 3. plass. (Foto: Bjørn Johannessen)

Lars Bleckur i svevet. (Foto: Bjørn Johannessen)

Emil Lindgren på stø kurs mot sin tredje strake seier i Showrittet på Fredriksten Festning. Kan han i morgen også klare sin tredje strake seier i Grenserittet? Legg for øvrig merke til skiltet i bakgrunnen med "Sykling Forbudt". Det gjaldt ikke i dag... (Foto: Bjørn Johannessen)

Jens Westergren ble nummer fem. (Foto: Bjørn Johannessen)

Eliterittets beste nordmann, Ole Christian Fagerli, i tet foran dagens vinner Emil Lindgren. (Foto: Bjørn Johannessen)




Det ble kjørt hardt helt fra start nedover fra festningsplassen hvor det er Allsang på grensen. (Foto: Kjell Vigestad)




Her passeres den hvite broa i stor fart . Ellers er den mer kjent for spaserturer av mer romantisk karakter. (Foto: Kjell Vigestad) 




Det kunne fort bli enda mer svensk i teten. Magnus Darvell tok tidlig en ledelse, vant en spurtpris, men punkterte og måtte gi seg mens han ennå ledet. Han fikk beholde spurtpremien, selv om det nok ikke helt er etter regelboka. (Foto: Kjell Vigestad).





























Langbeinte Ole Kristian Fargerli var eneste norske som klarte å følge svenskene. Han hadde mamma Grete Sandberg med som støttekontakt og blomsterbærer. Den tidligere storløperen. som har flere troféer som "Årets veteranløper", var ikke eneste sykkelmamma med løpsbakgrunn som var å se på Festningen i Halden. Ingrid Kristiansen har også en sønn som har valgt sykling som sin idrett og var til stede. (Foto: Kjell Vigestad)




Mattias Nilsson (21 år) og Fredrik Edin (24 år) var to av svenskene som preget dagens oppvisningsritt. I mål ble de nr. 2 og 4, men i omvendt rekkefølge.

Emil Lindgren er i tet, og bak han skal disse gjøre opp om plassene fra to til fire: Fredrik Edin, Ole Christian Fagerli og Mattias Nilsson. (Foto: Kjell Vigestad)




Det er fighting spirit i kampen om andresplassen mellom Fredrik Edin og Ole Christian Fagerli. (Foto; Kjell Vigestad)




Andreas Jernstad Gravdal, 20 år, var et norsk lyspunkt. Han holdt både dansken, to spanjoler og en brite bak og de øvrige norske bak seg og tok sjetteplassen og den siste premiesjekken. (Foto: Kjell Vigestad)




Anders Hovdenes var siste rytter som ikke ble tatt igjen med en runde av Emil Lindgren og fikk dermed 9. plass. Det er trolig ikke vinneren av Birkebeinerrittet i 2008 helt fornøyd med. Men det kommer en dag i morgen hvor han kan få sin revansje. Fem ble innkjørt med en runde i tillegg til Darvell som brøt pga. punktering. Det var en brite, en spanjol, en danske og to svensker. Det var bare tre norske som startet. (Foto: Kjell Vigestad)