- Dette er helt vilt. At jeg skulle komme til finalen hadde jeg aldri tippet på forhånd. I tillegg ble det solid pers i dag. Alt som kommer nå blir bonus, smiler Thomas Roth.  

Roth startet i det første av tre semifinale-heat på 800 m i EM torsdag ettermiddag. De to beste i hvert heat, pluss de øvrige to beste tidene, gikk videre til fredagens EM-finale.

Allerede tidlige på første runde ble Roth liggende sist i feltet, så også da oppløpet startet. Det samme var tilfellet dagen i forveien da han løp forsøk. Men med forsøkets saftige sluttspurt og avansement friskt i minne, var håpet om å gjenta suksessen absolutt til stede. Det ble litt kryssløping oppover langsiden for å komme seg framover i feltet, og Roth fikk til slutt kastet seg fram og sikret en 4. plass på tiden 1.46,88. Noe som var pers med 79 hundredeler. 

Og da de to siste semifinale-heatene var unnagjort viste det seg at 1.46,88 holdt til å komme videre på tid til finalen. Med kun 3 hundredelers margin. Dermed blir det fredag ettermiddag ukas tredje 800 m på tre dager på 21-åringen. 

- Jeg følte jeg startet relativt bra i dag, men tydeligvis ikke så bra som de andre, for jeg ble jo liggende sist i feltet. Planen før start var at jeg ikke skulle stresse med plassering, men heller akseptere den posisjonen jeg fikk, unngå knuffing og rykkløping og heller spare krefter til innspurten. Det ble en perfekt åpningsrunde på meg. 

- Da oppløpet kom var det mange inne ved lista, og jeg skjønte at jeg ikke kunne gjøre som i går og legge meg innerst ved lista om jeg skulle forbi. Jeg la meg derfor ut, men da gjorde alle sammen foran meg det samme. Dermed måtte jeg legge meg inn igjen, og det ble derfor litt sikk-sakk løping oppover i feltet, forklarer Roth. 

- Nå blir det spennende å se hva som skjer i finalen i morgen, avslutter han med et smil. 

Resultater fra semifinalene nederst på siden

Alle Kondis-reportasjer fra EM 2012


Passering etter en runde. Thomas Roth lå hele veien bakerst i feltet. Antonio Reina (i rødt) vant semifinalen på 1.46,49. (Foto: Bjørn Johannessen)


Men på oppløpet kjempet Roth seg oppover med en sterk avslutning og fikk slengt seg inn på 4. plass. Det holdt til finaleplass. (Foto: Bjørn Johannessen)


Armene i været etter å ha satt ny pers med 1.46,88. Hans gamle pers (satt tidligere i år) var på 1.47,67. (Foto: Bjørn Johannessen)


Etterpå var det tid for autografskriving. (Foto: Bjørn Johannessen)







Alle resultater