På bildet til høyre ser vi Marit underveis i UltraBirken 2010 - I GUCR løp hun 4 ganger så langt (foto: Arne Halvorsen).

 

Oppdatert mandag

Klokka 02:51 natt til mandag plinget det inn en SMS til undertegnede: "Yess!!!
Marit og Knut var i mål innenfor tidslimiten på 45 timer, de fullførte på 44:26.

Resultatene

Det var løping i regn i nesten to døgn, forteller Marit - som løp med en helt ny type sko og var strålende fornøyd med dem. På grunn av regnet og løping med våte sokker hele tiden, ble det en hel del småblemmer, men ellers ingen problemer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 På bildet vi fikk som MMS fra Knut ser vi løperne med finishermedalje og løpets "skrytegensere". 


Oppdatert søndag 20:45

Marit K. Berg Bjerknes og Knut Kronstad har passert 200 km i Grand Union Canal Race. En blid Marit på telefon forteller om godt humør, etter forholdene fine bein, og klubbkameratene sikter seg inn på målgang 02:00 i natt, dvs 44 timer. De 13 raskeste er i mål, 42 av 97 har brutt.
http://www.gucr.co.uk/template.asp?doc=277

Marit og Knut har holdt sammen helt fra start - og målsettingen har hele tiden vært å fullføre innenfor makstiden 45 timer. De har kontrollert farten opp mot dette, og har ved de fleste sjekkpunktene vært ca 1 time foran skjema.


Forhåndsomtale

Det er flere norske som har fullført GUCR tidligere. Først ute var Gunnar Fæhn fra samme klubb som Marit og Knut; Romerike Ultraløperklubb. Senere har Geir Frykholm fra Sætre IF og Ellen Wold fra Romerike Ultraløperklubb også fullført.

Langt under halvparten av de som hvert år starter i Grand Union Canal Race kommer til mål. Likevel er det kamp om å få være med. Halvparten (53) løper "supported", det vil si at de har hjelpere langs kanalene som sørger for at de får drikke og annen næring og øvrig support når de trenger det. Resten (52) løper unsupported, det gjelder også de seks nordiske deltagerne.

I tillegg til Marit Bjerknes og Knut Kronstad fra Norge, løper svenske Stefan Olsson, islandske Gunnlaugur Juliussen og danskene Per Hjorth og Kent Møller.

Starten går lørdag morgen kl 06:00 og målgang må skje senest mandag kl 03:00, dvs med en maksimaltid på 45 timer. Det er også sjekkpunkter underveis som må passeres innen visse frister, og det er  "legesjekk" på flere av disse.

Løpets hjemmeside

Omtale fra fjorårets løp: Steve Holyoak nr 5

Omtale fra 2010: Ellen og Geir fullførte GUCR